Wednesday, September 30, 2009

i'm writing this at 3.35 a.m rite now...
dh msk hari rabu pn..
means dh 5 ari aku blk ke shah alam..
tp 5 hari ni rs mcm dh lame je kan..
still miss my home soooo much..
huhu

ni pn ngh study colloid..
esok ad special topic..slmt aku dh siap wt..
juz suh baity cont touch up skit2 je..
so pasni juz pk psl presentation je..
mls nk brt2 kn pale dh..
lg2 kalo pk psl project..
hyper tension di buat nyer..
btl2 menguji minda n jiwa..
huhu

sbb tu rs x sbr sgt nk bis sem ni..
n tooo tired utk cont study lg..
need time to rest my mind yg mkn bijak ni..hihi
mmg niat nk cont master..
tp..x larat dh..
sem ni btl2 menguji ketahanan mental n physical aku selama hampir 5 thn setengah aku duk kt uitm ni..
kalo amik medik dh bis dah kan..
medik pn 5 thn je..(kalo layak dh amik dah kan..hihi)

skrg ni kena byk blaja mengawal diri..
sbr fara..
lg 2 bln je..
go go cayo'..
study study..

tp sejak blk cuti raye ni jiwa n perasaan aku mkn hepy..
n makin bahagia..(pheeewitttttttt...=p)
nape eik???
hehe..
aku je yg tau jwpn nyer..
otak dh pk tuk ms dpn je kan..
jiwa pn makin jiwang..(hish..gatai tui...)
nmpk nyer kebahagiaan semakin menghampiri ku..
suker nyer...

ni lah da latest picture aku ms blk dr kg sabtu mlm yg lps..
ni senyuman bahagia ni..hihi
hope aku sentiasa bawa senyuman n kebahagiaan ni bersama2..
amin...
makin semangat nk meneruskan n mengisi hari2 ku yg semakin indah..
tp plg pnting semangat nk study tu..hihi
study study..
jommmmm...
=p




Sunday, September 27, 2009

++StuDy+assG+pRojek++


waa...memikir kan 3 benda ni..
leh wt otak aku jd giler..
huhu..
dis coming friday..i've a test..
test colloid..
waa...buku je aku bwa blk time cuti raye tu..
tp aku x sentuh pn..
huhu..
assg aku sentuh gak lah..
i already done sumer assg colloid..(agak mencabar gak ler nk siapkan 20 pages tu..)
so..aku sedikit lega..
tp lab 3 lab report colloid x siap lg..(tp aku dah siap type sume..juz wt result n discussion je..)

cm hari ni..
bgn pg td smgat berkobar2 nk wt keje special topik skit2..
tp di sebabkn dh lame x on9..
aku melepaskan kerinduan thp cipan aku ni kt blog ksygn aku ni..
bile dh buka blog..
update itu ini..
x sdr ms berlalu ngn pantas nyer..hihi

erm..jwb nyer mlm ni kot baru aku start wt keje...
COMPULSORY cik Faralinda..
kena gak wt keje..
mane nak study colloid lg..
huhu

PROJEK lak..
ni lg wt aku mkn tendion..
sample yg ke 3 x siap lg..
nk kena wt mold utk rice hush yg di 'treat' ngn silane lak..huhu
bertambah lah lg sample aku utk TGA n DSC test..
yg ad ni pn byk x siap lh lg..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


aku rs aku kena sedar..
blaja mengawal diri n plg pnting kawal emosi..
aku kena blaja n memahami apa yg perlu aku wt..
n tujuan utama aku dtg ke sini..
fara..look forward..
dh last sem pn ni..
study study study..
tu yg ko kena wat...
wake up fara....
go go cayo'....
gambatte kudasai..=p




ni lah aku..
farra nakal..

tu ngh kiz bunga ros mak aku..
berlambak bunga ros tu..
mak aku tanam dkt 50 pasu..
mak aku ni tgn sejuk kot..
tanam pokok ape je..sume hidup..
padahal ada sesetengah pokok tu..
mak aku main cacak je..
tp leh hidup gak..
hehe..
thn ni mak aku jd tokey bunga ros lak..
jiran2 tetangga kt situ sume suh mak aku semaikan bunga ros tu..dorg bayar lah..
mak aku wt bisnes..hihi

ni lah sebahagian pokok2 bunga ros mak aku..

ms mjlis khwin abg aku ari tu lah..
kebetulan sume bunga ros tu hidup n mengeluarkan bunga dgn byk nyer...
pe lagi..
tetamu2 yg dtg tu..
lps sibuk hal pengantin..
dorg syok sibuk ngn hal bunga lak..
lawak tui..

kebetulan abah aku pun jd penyokong kuat..
abah n mak aku ni mmg sehati sejiwa..
slalo minat benda yg same..
tu yg sume benda jd elok je..
bahagia btl rsnyer bile tgk mak ngn abah aku ni..
hope 1 day nnti aku berjaya gak bina keluarga bahagia mcm parents aku ni kan..
Amin...

time raye ni pun..
setiap kali org dtg umah..
sume geram ngn bunga ros mak aku ni..
siap ad yg minta benih..
ada kwn akak aku tu..
dtg beraya ngn husband dia..
then bile nk blk..
dia minta benih bunga ros ni..
yg kelarnye bkn kwn akk aku tu yg suke sgt ngn bunga ni..
tp husband dia..
unik tui..
=p

ari tu aku tlg mak aku siram bunga dia yg beratus pasu tu (termasuk bunga2 lain)
then..mak aku ckp..
"Linda..nnti ms ko konvo..mak x yah beli bunga tau..mak amik je bunga2 ros kt umh ni..pastu mak tmbah lah skit daun2 kering ke..utk bg kt ko"
haha..
mak aku ni saje je..
aku tau lah bunga2 ni cantik..
tp dr umh aku nk g shah alam..6 jam lbh..
tmbah lg ngn mak aku nk tunggu aku abis trima sijil konvo tu lg..
bape jam baru aku kuar dewan..
kalo mak aku bagi bunga ni..
cnfirm layu giler time bunga ni dpt kt aku..
haha
pandai btl mak aku ni wt lawak..
saje je..
mak mak..
mmg same je ngn aku..
kaki wt lawak bodo..
name pun aku ni anak emak kan..
hihi
=p

++yey...i'm back++

yey..aku kembali ke dunia blogger...
mlm smlm aku kembali plg ke shah alam dgn slamatnyer..
thanks to 'him' yg sudi bersusah payah utk aku..
n aku x kn terbayar budi dia tu wt ms ni..
kecuali ada jodoh antara kami..
Hopefully..
Amin...

now kite citer psl raye lak..
raye thn ni aku rs krg meriah skit compare ngn raye2 sblum ni..

1) sbb ktorg x blk kg (abg iwan cuti smpai raye ke-2 je..)
2) kwn2 aku plak ramai dh keje thn ni (so,dorg pn cuti jap je..)..n aku x sempat jumpa dorg..lg2 nana..(ktorg juz msg je..n nana gtau dia dh nk tunang bln 11 ni..waaa..sorg lg kwn aku dh nk tggl kn dunia bujang)
3) raye thn ni 3 hari pertama hari2 hujan..lebat giler siap ngn guruh n kilat..jd nyer aku ssh nk g beraya..huhu
4) thn ni pn mcm x semangat pn nk amik gmbar raye byk2...
5) income duit raye pn x byk cm thn2 lps..hihi

tp byk gak yg best..

1) kwn2 aku ramai gak dtg beraya..sonok giler dpt jumpa dorg..
2) thn ni aku dpt raye umh jiran2 aku..(thn lps x dprt raye coz aku cuti raye x lame..then stiap ari aku g beraya..)
3) thn ni family aku dh bertambah sorg lg..(kak tie merangkap 'akak iparku')..n bln 12 ni aku akn dpt ank sedara lak..=p
4) n plg best..ada org jauh sudi dtg umh aku..(ni mmg best giler..hihi..aku syg bangat same kamooo....=p)
5) raye ke-4 ada kwn aku khwin..meriah gak mjlis khwin dia tu..
6) n plg best raye ni adalah raye yg aku plg lame ada kt umh..coz thn2 b4 ni plg lame pn smpai raye ke-5 je..

ni antara gmbar2 raye yg aku amik...

ni lah aku di pagi raye..(ni baju raye thn lps yg aku x sempat nk pakai lg..hihi)

aku n akak ipar ku

abg ejal n kak tie...

mak+abah di apit abg ejal n menantu ksygan..hihi

sesi memohon maaf dan keampunan dr ayahanda n bonda tercinta...Linda syg mak ngn abah...

abg ejal n abg iwan ku..look..(abg iwan ku makin gemok..hihi)

ni lah sebahagian dr family aku..(adik dayah ku x dpt turut serta dlm gmbr ni..huhu)

menunggu org dtg beraya..hihi

Wednesday, September 16, 2009

Hari ni dgn bangga nye aku ponteng kls lg..
hish..nakal betul kan...
tp aku bkn ponteng sorg..cm bese ler..
bersama teman seperjuangan..
teha n qiqie..
hihi...

yey..esok dh nk blk umh..
x sbr nyer..
so..hari ni last aku leh on9..
then..seminggu ler aku x dpt update blog aku ni..
=<...
hari ni aku nk mengupdate gmbr2 best ms aku kuar berbuka pose ngn classmate aku...
byk sgt pic nyer..
smpai aku x tau nk upload pic yg mane..
setelah di tapis2.. ni lah pic2 best yg telah terpilih..
sila lah tgk ye..
~peace~

























ni lah pic2 yg best sgt..
aku suke..
n hepy je bile tgk gmbr2 ni blk...hehe
thanks kwn2 ku
cyg kowg..
2 pic yg last tu..
kali ke 3 ktorg buka same2..
x sempat blk umh..
g berbuka pakai baju kurung..
ayu gak kan..hihi

++mOOd baLik Raye++

pg ni aku bgn awal..
sbb mlm smlm aku dh tdo lame..
konon nk wt proposal yg puan sue nak..
tp aku bantai tdo lak..
cm penat sgt je..
padahal siang tu..aku bkn wt pe pun..
hihi..
tdo x ingt dunia..
so hari ni pg2 kena bgn..
kls kul 12.30 hari ni..
tp kul 10.30 aku ad group discussion nk bincang psl jepun..
huhu..

hah..bercerita psl subejct jepun..
aku lega gile..
dh lps oral jepun smlm..
n alhamdulillah..
dpt gak jwb..
tp ad gak yg aku bantai..
hihi..

smlm x jd buka pose kt luar..
sbb msg2 dh penat..
jd kami beli makanan kt bazar n then mkn kt umh je..
today is wednesday..
yahoo....
esok aku nk blk kg dah..
x sbr nyer..
mood blk kg mmg best..
tp bile mood blk kg dh ad..
ia dh mengatasai mood untuk wat2 keje n assg..hihi
(sbb dlm otak dh pk umh je..mls dh nk wt keje)
ni pg2 buka laptop pn..
smbil dgr lagu raye..

hish..
x sbr nyer nk jejak kan kaki dpn pintu umah..
mak aku kalo aku blk dia msti dh tunggu dpn pintu..
then bile nmpk aku..
aku x sempat nk salam..
mak aku dh peluk cium aku..
hihi..
ni lah ksh syg seorang ibu kan..
sbb tu aku syg sgt mak aku...
u r da best mak...
=p

esok kalo aku dh blk seminggu lbh ler aku x menulis kt blog ni..
so..
akn ku kumpul citer byk2 utk di citer kan nnti..
hihi..
tp yg penting aku nk raye puas2..
even byk keje aku kena wt cuti ni..
raye ttp raye..
(tp kena gak study...coz ad test nek cuti raye nnti..huhu)

Sunday, September 13, 2009

Its already 1.12 a.m rite now...
aku baru blk kul 12.50 a.m td..
hari ni blk awal skit coz byk keje kena wat..
huhu
esok dh ahad..
byk benda kena submit b4 aku blk raye ni..

erm..
td g berbuka kt Sunway Pyramid lak..
hehe
lame sgt aku x g sane..
yg last pn aku g sem lps..
seminggu pas bufday aku..
(g ngn org yg skrg dh hilang dh pun..huhu)
tp xpe..
kali ni aku pg ngn org yg lbh bermakna dari "mamat" menyampah tu..hihi

after buka cm bese..
solat jap..
n then round2..
pastu tgk movie..
Movie hari ni : Final Destination 4


citer ni cm bese r..
bikin aku menjerit2 dlm panggung..haha
tp ending dia x best sgt..
sbb yg last hidup ada 3 org..
then..tiga2 mati serentak..
maybe sbb dh byk sgt kot ..
smpai dorg pn dh xtau nk wt ending dia..
n slot2 nye pn dh kurang menarik compare ngn citer2 final destination yg sebelum ni..

jln citer dia pn dh x de feel sgt..
so..dr 5 stars..
aku juz bg 3 n half star je..haha

ni blk..
trs buka laptop..
niat nk wt keje..
tp wajib tulis blog lg..hihi
ni lah aku..
name pn farra nakal kan..
bkn nakal je..
degil..hihi

thanks again pd 'Dia' yg sntiasa sudi bawa aku kuar n lyn kerenah aku ni..hihi
=p

k lah..
fara..wt keje cepat..
gambatte kudasai..
cayo' 2x..
=p


Saturday, September 12, 2009

++ciTer aRi juMaaT++

Hari jumaat tibe lg..
same je cm minggu2 lps..
kuliah start kul 9.30-12.30...
then trs blk umh..
bace2 paper jap..
then aku lepak2 lyn rumet borak2..
around kul 1.40 p.m kot..
aku t'tdo..
syok btl tdo..
smpai kul 5 baru aku sedar..
bgn..
mandi2 then solat asar..
hari ni time utk berbuka bersama housemates tercinta lak..
dh bape hari dorg asyik kena tggl je..hihi

venue-kt dataran shah alam gak..
hari ni rumet yg ikut..fiza, sue n surul..
tp hari ni ramai giler org yg berbuka kt situ..
maybe sbb hari jumaat kot..he

pas solat..
teman teha lak cr baju raye..
aku pn shopping gak..
belikan kasut raye utk my mum lak..
he

then, cont shopping kt uptown shah alam...
aku beli lg baju n selendang skit..
erm..
shopping btl aku tuk raye thn ni..
hehe
yelah..
ni je lah last raye leh guna duit ptptn..hihi
pasni dh kena guna duit gaji sendiri...
so kena lah blaja berjimat..

blk umh around kul 11.30..
pale aku berat je..
tekak dh x skt sgt..
tp td aku bantai minum air batu...
mcm nk sakit blk je..
hish..degil tul aku ni kan..
ubat pn lupe nk mkn td..

siang rs cm sht..
bile msk mlm..
dh start x sht..
erm...
aku ni demam rindu kot..
dh lame sgt x blk umh..
rindu benar kt family..
lg2 kt mak aku..
erm..
aku ni anak emak..
dh bsr2 cmni pun..smpai sakit kalo rindu umh..hihi
makkkkk...
erm..ni yg rs x sbr sgt nk blk umh..
cpt lah seminggu berlalu..
aku x sbr nk balik..huhu


Friday, September 11, 2009

di sebabkan aku xsht ari ni..
mkn pn makin x selera..huhu
td masa berbuka pn aku mkn skit je..
xleh nk sumbat dh..
rs nk muntah je..huhu

then,rumet aku nk kuar g mc'd..
dia tnye nk pesan pape x..
tibe2 teringin lak nk mkn burger..
ngh ada selera..xleh lah aku tolak..
he..



ni lah menu mc'd yg aku tempah..
act..aku jrg skit lyn mc'd ni..
sbb aku lg suke kfc..
so xtau nk mkn pe..
tp yg aku tau..
kalo g mc'd ni aku suke tempah mc chicken burger dia..
sedap...



Air pepsi yg aku dpt pun aku bg surul minum..
ngh sakit tekak ni..
doc x bg aku minum air sejuk sgt..
tp skit2 leh kot..
(sbb td aku minum gak air sejuk tu..hihi)

dh penat ni..
esok kuliah pg..
aku pn dh makin x larat..
my energy was running down..
aku penat..huhu
hope esok aku mkn bertambah sihat..amin

Thursday, September 10, 2009

++i gOt a FeVer++


i got a fever..=<
mlm smlm pas blk aku trs tdo..
then..ms bgn nk solat isyak tu..
mmg rs bdn cm seram sejuk je..
amik air sembahyang pn menggigil..
huhu..
then ms nk tdo aku sarung sweater..
sejuk tahap cipan smpai rs nk pakai stokin je..
(tp x larat nk geledah cr stokin dlm alamari mlm2..huhu)

tdo pn x nyenyak..
byk kali terbangun..
sbb rs tekak sakit sgt..
huhu..
bgn pg td pun kepala tin ton je..
ikut kn hati mls nk bgn...
tp mengenangkan nk wt lab project..
aku gagah kan diri gak..
tekak makin sakit..
nafas pn cm sesak je..
pale plak berat je..
risaw gak aku..
(yelah...skrg kn ngh musim virus H1N1..)

aku g gak klinik td..
tp doc tu ckp aku x apa2..
dia suh minum air n mkn ubat je..
maybe sbb minggu ni aku bz sgt..
xsempat dh nk pk psl kesihatan sndiri..
huhu

n ari ni wat lab penat sgt..
aku rs cm x berdaya..
rs cm nk jerit kan kuat2..
'AKU PENAT'....huhu
ari ni pn ktorg x msk..
beli makanan kt kedai je..
lgpun time2 nk blk cmni..
n di tambah ngn ke'busy'an melampau ni..
msg2 mls dh nk msk..
pale otak pk utk rest je..huhu

td pas buka..
aku dh mkn ubat..
tu pn sbb qiqie n teha ckp bdn aku panas..
huhu..
xnk lah demam..
makkkkkkkkkk....=<

++CitEr bUka laGi++

Tarikh smlm best kan..
09-09-09....
pg2 lg aku dh joke ngn qiqie n teha..
aku ckp tarikh best ni...aku nk wt something yg bermakna..
then..si qiqie tu lah cdgkn aku khwin..hehe
sengal tul..
ikut hati mmg nk je khwin skrg..
tp byk lg x cukup..hihi

n smlm gak ari yg sgt best..
aku berbuka lg ramai2 ngn classmate aku..
venue kali ni : kat Dataran Shah Alam..
sgt seronok n hepy giler..
dorg sume mmg best..
syg btl ngn dorg sume tu..
smlm bertambah ramai yg join..

-qiqie-
-teha-
-sue-
-as-
-eja-
-kak nurul-
-lan-
-sobri-
-zaidi-
-muazzam-
n
-faizal-

ms mkn..msg2 dok kecoh je..
maklum lah..msg2 byk ckp kan..
hihi..
pas mkn solat..
then..ktorg cont aktiviti yg plg best..
G men bowling...
(org g terawih..tp ktorg g bantai men bowling lak..hihi)
men 1 game je coz msg2 penat...

tp sgt seronok n hepy giler..
msg2 kaki bergambar..
sambil main msg2 sibuk nk bergambar je..
dh abis game..spnjg kuar dr tmpt bowling tu ktorg bergambar je..
jln skit bergmbar..
smpai turun escalator pn sibuk nk bergmbar..
then..cont bergmbar lg smpai kt dataran shah alam tu..
byk gile gmbr..
aku rs dkt 100 gak kot..
tp x leh update lg..
coz x sempat lg nk mik pic tu kt abg muazzam...
hihi

blk teman teha cr baju raye jap..
tp x jumpa..
ktorg borong tudung je..
ada gak belikan tudung utk mak aku..he

blk umh dekat kul 11..
mmg penat giler...
cuci muka jap..then aku trs tumbang..
hehe

mmg best sgt ler citer berbuka smlm..
hope ktorg akan sentiasa rapat bile msg2 dh berpisah nanti..
sbb ni dh sem last ktorg..
syg sgt nk pisah ngn kwn2 yg best+sporting giler mcm dorg ni..
kwn2 ku sume..
aku cyg sgt kt kowg..


Wednesday, September 9, 2009

++Suke Lagu nie++

Hail Amir & Uji Rashid

Seloka Hari Raya


Indahnya sungguh di hari raya
Ramainya orang bersuka ria

Adikku manis cantik bergaya
Bolehkah abang ikut bersama

Usahlah abang membuang waktu
Mari menuju ke rumah bonda

Sanak saudara sedang menunggu
Di hari mulia bertemu mesra

Katamu itu abang mengerti
Kusanjung budi puteri ibunda

Pada yang tua kita hormati
Barulah hidup saling bahagia

Miskin dan kaya sama sahaja
Hulurkan tangan berjabat mesra

Saling bermaaf kita bersama
Lupakan saja sengketa lama

~ lagu ni best kan..dr kck aku suke dgr lagu ni..mmg terasa indahnyer raye..skrg ni pn rs cm ari2 nk dgr lagu raye..hihi ~

++Sesi bUka pUasA++


Alhamdulillah..hari ni dh puasa ke-18..
skjap je kan ms berlalu..
rasanyer mcm baru je mula puasa..he
erm..
dh nk raye...
aku pn x sbr nk blk umh..
windu nyer nk jumpa family aku..
lame sgt x jumpa dorg..
sejak nek sem ni..aku xpernah blk..(even cuti byk..huhu)
apa kan daya..
aku di landa ke'busy' an n bebanan keje yg byk..
so sad..

hari ni x penat sgt..
sbb pg td ad kls jepun cm bese..
then..cont wt lab project..
tp agk geram gak..coz en jo hlg je..nk tnye pn ssh..
(rs cm aku nk ikat je dia biar dia dok diam2 kt lab tu..haha)

ptg g kls CAD/CAM cm bese..
n kls pn berjalan cm bese..
enjoy...=p

n plg best coz td ktorg buka pose ramai2 ngn classmate..
aku, qiqie, teha, as, sue, kak nurul, eja n of course Lan..hihi
yg len ada yg nk ikut tp ad hal..
venue berbuka kami kt kedai mkn seksyen 2 je..
tp d sbbkn mkn ramai2..
sume jd sedap..
hehe

pas mkn borak2 n gossip2 jap..
then..baru gerak blk umh..
smpai umh solat..mandi..
then..aku Zzzz..
hehe
kul 11 lbh baru aku bgn..
tu pn sbb nk mkn..
n skrg trs cont on9..
esok pg xde kls special topik..
yahoo..
rs cm hilang 1 bebanan..
aku x suke btl subjek tu..
tension ....
n rs cm buang ms je..huhu

tp pg sok nk wt assg CAD/CAM..
so kena g fact awal gak ler..

dh lame x citer psl 'kwn' aku kan..
aku pn xtau ler kabo dia skrg ni..
kejap rs cm dia ada..
kejap rs mcm dia dh hlg..
erm..
dia ada mslah hari tu..
cian dia..
maybe stress sbb keje..
tp dia xnk pn luah n citer kt aku..
erm..aku leh je luah n citer mslh aku kt dia..
tp dia???
huhuhu..
erm..xpe lah..
aku harap dia dpt settle kan mslah dia tu..
aku x nk lah dia tension2 n stress lg..
cian dia kan..

Monday, September 7, 2009


yey...
aku hepy giler...
sgt2 hepy...
guess what???
i already got my 'baju raye'...
warna pink..
n siap extra lg baju raye warna hitam lak..
('kwn' aku mesti suke sbb aku beli baju raye warna hitam..hihi)
n dua2 sgt ler cntik n aku suke..
penat giler jln sehari suntuk smlm semata2 utk cr baju raye..
di tambah lak ngn sikap cerewet aku ni..
pergh..mmg penat tahap cipan..
tp finally aku blh tersenyum gumbira..
hehe

baju utk abah pn aku dh beli..
cmpur hari tu..so 2 baju utk abah..
baju adik dayah..sehelai..
n smlm aku beli lg blaus aku..hihi
sume skali RM300 aku habis utk shopping raye..
erm..sbagai student..
bsr ke jumlah ni ek??
huhu..xpelah..
raye pn sekali sekala kan..
thanks sgt pd 'DIA' yg sanggup teman n lyn kerenah aku smlm..hihi

so skrg ni tinggal beli kasut raye lak..
kasut utk my luvly mum n kasut aku juga..hihi
mak..
nanti Linda carikan kasut yg lawa utk mak ye...
(di samping nk amik ati supaya mak aku x mrh coz aku dh terlebih shopping..hihi)
syg mak...mmmmmmmuuuuuuaaaaah

hari ni isnin..
tp selangor amik cuti..(cuti for 'Nuzul Qur'an)
so hari ni aku kena wt assg n keje2 yg patut di submit..
go go cayo' fara..
yey..semangat baru..
baju raye dh dpt..
mood dh sgt ok..
so time 2 finish up all my work yg patut di submit..hehe
study study...
=p

Sunday, September 6, 2009

++i LoSs my wEiGht++

Smlm aku penat sgt..
xsempat nk tulis blog..huhu
bgn2 trs kena on laptop..
aku kena wt keje..
lgpun aku nk kuar ari ni..
i need 2 finish all my assg 1st..huhu
smlm aku, teha, qiqie n lilo wt lab project lg..
erm..lega ler skit sbb dpt gak siapkan sample lg..
next week ni keje aku wt testing TGA n DSC je lar..
hope sumenyer berjalan lncar lah..
amin..

pas lab smlm kuar g 3 serangkai lg..
niat cm bese..nk cari baju raye lah..
tp cm bese gak,,
aku x jumpa gak baju yg aku berkenan..
huhu
aku cerewet sgt ke???
entah lah..
tp aku tgk baju2 yg ad sume x cntik..
xkn aku nk beli gak...huhu

b4 balik dr pkns..
cm bese..
aku suke btl timbang berat..hehe
erm..
n its suprising me soooo much...
berat aku turun giler...
mendadak lak tu..


nape ek??
xkn sbb pose kot..
b4 ni kalo turun pn xpernah nk mendadak cmni..
dh lame berat aku maintain around 47-49 je..
tp smlm aku timbang..
guess what...
berat aku juz 44.5 kg je..
huhu...
tp mmg aku rs aku mkn kurus pn..
nk kate x mkn..
aku mkn je..
erm..maybe sbb sem ni aku byk keje n slalo risau psl keje2 tu sume kot..
huhu

kalo aku blk umah..
n mak aku tgk aku makin kurus..
msti dia marah..
dia risau btl kalo tgk aku makin kurus..
nanti mcm2 ler dia pk..
aku x mkn lah..
itu lah ...
ini lah..
huhu

erm..hope sgt pas raye ni berat aku naik semula..
amin..

Friday, September 4, 2009

++keSian Kwn Aku++

erm...
ptg2 ni aku nk bercerita psl kisah kwn ak lah..
td ada kwn aku cerita mslh dia kt aku..
kesian sgt citer dia..
yg mula2 dia citer psl 'ex gf; dia yg tibe2 dtg blk..
erm..cmni lah bile ad 'ex' kan..
kite akn rs serba salah kalo 'ex; kite tu dtg blk..
sbb org tu kite pernah syg..
tp yg plg kesian kt kwn aku ni..
'ex' dia tu dh jd tunangan org pn..
pastu tibe2 muncul blk..
n tnye soklan2 bodoh lak tu..
ade ke patut dia tanye kt kwn aku ni nape kwn aku mrh sgt kt dia..
sengal gak gurl tu ek..
blh lak dia tanye cmtu..
cmne kwn aku x mrh ngn dia kalo dia leh tunang ngn org len..
ni lah kategori org2 yg ada otak,tp x mo pk..
huhu

n lg 1 masalah kwn aku ni..
dia baru tau yg dia sebenarnyer dah kena tipu ng kwn dia sendiri..
mslahnyer bkn baru sekejap kena tipu..
tp dh 4 thn..
kwn dia tu amik kwn aku punye brg..
then dia guna untuk benda2 lain..
x silap aku untuk bil maxis n celcom..
n lesen gak kot...
so apa2 saman..
rsnyer kwn aku ni yg kena byr..

jahat kan kalo ada kwn yg mcm tu..
dlm dunia skrg ni mmg sgt memeningkan..
kwn sendiri pn blh tikam kite dr blkg kan..


dunia skrg ni mmg sgt2 menakutkan..
ssh btl nk jumpa org yg btl2 blh di percayai..
baik lelaki mahupun perempuan..
same je..
so kwn2 ku kt luar sane..
same2 lah kite ingat.. jgn mudah sgt percaya kt org..
kdg2 kwn yg kite dh kenal lame lg merbahaya..
sbb dorg lah yg byk tau kelebihan n kekurangan kite..
huhu

erm..
pada kwn ku..RASHID
fara harap sgt rshd bersabar k..
xpyh hiraukan lah dat gurl tu..
dia dh jd tunangan org pun..
dh ada life sndiri..
dia saje nk wt kamu sedih je..
so lupe kan je lah org cmtu..

x pyh sedih2 pk psl org yg x pernah pk psl kite..
apa yg penting kt dunia ni..
kite wt something yg mengembirakan diri sendiri je..
kalo ada org2 yg hanya membuat kite sedih..
juz ignore or leave it..
kite berhak tentu kan n cari kebahagiaan n kegembiraan utk diri kite ni..

kwn2 itu mmg penting..
kwn2 ada lah segala2 nye bg kite..
tp kalo ada kwn2 yg kite rs kite xleh percaya n hanya membuat kite derita..
itu bkn kwn name nye..
tp lawan..
so..
pk2 kan lah sndiri k..
hidup ini indah sebenarnyer kalo kite dpt belajar memahami n menghargai byk perkara..
trust me..=p



kite sendiri yg mewarnai hidup kite ni..
so pandai2 lah kite pilih color yg blh menceriakan hidup kite..
hehe...
colorfull bring happiness 4 us...
=p


hari ni aku penat giler...
sehari suntuk wt lab projek dr pg..
tp yg plg sedih sample ktorg x jd gak...
(waaaa..rs cm nk nangis je..)
dh penat2 wt tp hasil nye xde..
dh ler byk sample aku kena running utk TGA n DSC test..
waaaaaaaa....

esok nk cont lg..
dh ler kena antar proposal utk chapter 3 kt Pn Sue before cuti raye ni..
keje lain pn byk giler..

1) Lab report corrosion - submit next week
2) assg corrosion
3) assg colloid
4) submit chapter 3 kt Pn Sue
5) siapkan sample utk testing
6) study jepun
7) siapkan dialog utk jepun..

waaaaa.....
byk lg...
pening pening pening...

td smpai umh pn dekat kul 6.30..
aku rs penat sgt..
mcm nk demam..
huhu

mlm ni x sempat msg ng saper2 pun..
sbb aku penat tahap cipan n after solat mghrib,aku landing ats tilam je..
mls giler nk wt pape
hehe
kul 12 baru aku bgn..
n nk wt keje skit..
(nk cr bhn2 assg..konon2 je..hihi)

syg ku..
i mizz u sooo much..
sorry..
xsempat nk capai nset mlm ni...
huhu

erm..
misteri org yg bg aku msg tanpa name tu still x terjwb lg..
hari ni aku dpt msg dia lg..
time berbuka..
tgk no mcm kenal..
tp xingat lak no sape..
erm..entah ler..
pelik tul org skrg ni..
bg msg tp xnk gtau sape dia tu..
mcm2 ler..
huhu...

k lah..
dh penat giler ni
aku nk tdo lah..
jap lg nk sahur..
yey..
esok pose yg ke-14..
nk raye dah..
hihi

Thursday, September 3, 2009

++hObi BaRu kU++

Cube korg tgk benda ni..
mesti korg tau kan permainan ni..
aku dpt benda ni ptg td..
my TTM yg bg..hihi
actually..aku mmg dh lame nk men benda ni..
tp x beli2..
so kali ni dpt btl2..
sonok giler..
dh mcm bdk2 kecik dpt permainan lak..hihi

aku dh pusing2 byk kali..
tp x gak settle2..
even rumet aku si sue tu ckp..
"akak,akak mesti x dpt wt"..
sbb dia pernah bace dlm paper yg ada org tu 37 thn baru dia dpt settle kan benda ni.he
tp aku mkn bersemangat nk wt..
sbb aku yakin..
yg aku leh wat lah..
kalo org len blh..
aku mesti blh..
lg pn hari ni baru 1st day..
byk lg ms..
akn ku usaha kan gak settle kan benda ni..haha
go go cayo' FARA..
ganbatte ne..
hihi

hari ni berbuka kt umh..
tp x sempat msk..
so beli makanan kt bazar je..
kak el dtg berbuka kt umh ktorg sekali..
smlm aku ngn rumet t'syg (qiqi, teha, fiza, surul and sue)berbuka kt KFC seksyen 2..
sonok giler ble dpt habiskan ms dgn dorg sume..hihi
hari ni aku x ngntuk mcm smlm..
maybe sbb semalam kekenyangan lps berbuka kt kfc kot..
mcm mkn ubat tdo lak smlm..
aku tdo dr kul 9 mlm smpai kul 5 pg..
dasyat giler kan..
hihi
mlm ni pn aku ptt tdo awal..
sbb esok aku nk wt lab sehari suntuk..
huhu
hope sumenye berjalan lancar..
(x sbr aku nk siap kan sume projek aku..)

ptg td ada org bg aku msg..
aku tanye sape..xnk jwb lak..
erm...entah saper2 ler..
dah lah 3-4 ari b4 ni pun ad no yg x di kenali msg n mizkol2 aku..
aku tanye dia kate..dia mamat..
entah mamat mane pn aku x tau..
wt penat aku je nk pk sape kn..
huhu

td aku termarah 'kwn' ku lg..
dh lame aku x geram ngn dia..
tp entah lah..
td mmg x dpt nk thn mrh tu..
sbb dia suke ckp benda yg aku xsuke..
'kwn' ku..
bape kali aku nk ckp..
aku x suke ko ckp cmtu..
huhu

tp td dh tepon dia..
dia kate dia x majok..
tp last2 msg trs diam..
dh t'tdo or mmg majok..
huduh ler kalo lelaki majok..hehe

k ler..
aku dh penat giler..
nk tido..
Zzzzzz



;;
Related Posts with Thumbnails