Monday, June 29, 2009

+Isnin ttp dtg lg...+

hari ni ramai org cuti...
hari hol sultan johor..
tp kilang aku ni x bg cuti pn
so..dgn smgat yg tggl sisa2 ni, aku gagahkan gak diri g keje..
lgpn tggl minggu ni je aku keje..
next week pn juz 2 ari je..
yahoooooooooooo..
dh nk abs practical..
suke btl..hihi

mlm td dkt kul 11 baru smpai umah
ptg g umh akak lilo kt tmn setia indah..
then,mlm g danga lak
best gler g danga mlm2 kan..
ckp gak kt 'kwn' aku tu..
tp xpe..
ad rezeki nnti..
leh aku g danga mlm2 ngn dia..
sure sonok..
hehe

td dr mahesh ada tpn..
lupe lak dia x pndai n x fhm malay
aku ni punya lah gabra,tibe2 dpt call dr dia..
trs aku speaking malay..
last2,baru aku ingat dia xfhm malay..
so funny..
dia ckp nk dtg rabu ni..
waaaaaaaa..
cuak lah lak bile dia ckp nk dtg..hehe

mlm td..'kwn' aku majok ngn aku..
kck ati kot..
cian dia ayik kena mrh ngn aku kbelakangn ni,..
sory 'kwn' ku..
aku pn x fhm..
dia pn satu..
bile aku citer apa..
sume jd negative pd dia
mmg leh wt aku mrh...
kdg2 ssh nk kwl..huhu

'kwn' ku, aku minta maaf sgt..
dia kate aku ckp aku syg dia time aku nk pujuk dia je..
tp biar lah kalo dia nk pk mcm tu..
hakikatnyer..aku mmg syg kt dia..
syg sgt2..

x sbr nyer nk blk umah..
mum...i miss u sooooooooooooo much..
rindu nk kaco adik dayah aku..
rindu abah...
td dh suh kak long belikan tiket blk s.alam..
alah..
xsempat nk jumpa dia..
minggu ni akk aku blk umah,tp aku nk ikut lilo blk bp lak..
huhu

ptg ni ada psar mlm..
yea2..nk beli makanan pevret aku..hehe

Friday, June 26, 2009

Bgn pg td kepala rs senoneng je..
beratnyer pale..
batuk pn makin mnjadi2..
mkn sesak dada aku ni..
mcm nk ketuk2 je guna hammer..
air pn sejuk jerrrrr..

siap solat, trs bersiap mcm biasa..
then,baru free nk godek nset..
erm..mlm td msg ng nad..
ingt nk jumpa dia sabtu ni.
tp x sure lg
windu sgt kt dia..

actully,b4 tdo mlm td dpt 1 msg..
'kwn' aku yg bg..
erm..
manusia..
mudah btl menyakitkan..
n then juz say sorry..
aku akui aku bkn seorg yg mudah memaafkan..
bg aku, kalo terlalu mudah memaafkan org lain..mudah juga bg org lain menyakitkan ati kite utk kali2 yg sterusnyer..

aku pernah dgr 1 cerita..
sorg bdk ni suka sgt sktkan hati kwn dia n then minta maaf..
ayah dia ajar,setiap kali dia sktkn hati kwn dia,dia kena paku kan 1 paku ke dinding..
then,cabut blk paku tu after dia dh minta maaf..
bile dh byk paku yg dia cabut,dia rs hepy sgt sbb dia rs dia dh minta maaf kt sume kwn2 dia..
tp dia ttp rs x tenang lg cm dulu..then,ayah dia berkata;

si ayah : "cube kamu tgk dinding tu,cantik atau x?"

si anak : "dah x cntik ayah,sbb dah byk bekas paku di dinding tu"

si ayah : "btl tu.Anak ku, walaupun kamu dh cabut paku dr dinding,bekasnye ttp ada walaupun
kamu telah meminta maaf. Jd anak ku,adalah lbh baik kamu b'pk semasak-masaknye
buruk dan baik perkara itu sebelum kamu berbuat sesuatu pada org lain."

kwn2 ku..
pk n renung2 kan tauladan di sebalik citer ni..
kite blh meminta maaf..
n kite juga mungkin di maafkan
tp utk org lain meluperkan sepenuhnyer apa yg tlh kite lakukan adlah sgt mustahil kan..

aku rasa tahap fobia ku terhadap "lelaki" semakin bertambah tinggi..
aku bkn boneka..
aku bkn patung..
aku ada perasaan..

aku ikhlas ngn sume org
aku ikhlas ngn kwn2 aku..
kebaikan yg aku dpt,aku cube bls ngn kebaikan gak..
tp aku ni cume manusia biasa..
ada waktu aku juga jd mcm org lain..
rasa geram + marah..
smpai aku rs mcm xnk maafkan org lain..

tp aku tau..
skrg bkn ms utk aku jd hipokrit..
bg aku skrg, selain dr family..
kwn2 adalah org yg plg penting dlm hidup aku..
aku rela hati aku skt, asalkan aku blh trs berkawan ngn kwn2 di sekeliling aku..

erm..
biarlah aku sejukkan hati aku ni..
aku rs 2-3 ari lg aku ok lah blk..
aku kan fara..
faralinda yg ceria n sentiasa bersemangat..
hehe

kwn2 ku..
TUNGGU..
nanti aku reply msg2 korg tu..
skrg ms aku utk bersendirian n mencari ketenangan aku blk..

skrg ms rehat..
ari jumaat rest mmg lame..
aku mls nk mkn..
xde selera lah..
so,aku melepak je update blog aku ni..
hehe

psl 'kwn' aku tu..
aku maafkan dia..
tp,aku nk sedikit ms..
aku nk tenangkan jiwa aku ni dulu..
aku nk dia tau..
aku bkn merajuk or jd hipokrit..
aku nk dia sdr..hati aku bkn brg mainan..
blh campak n amik sesuka hati..
huhu

----END ---

Thursday, June 25, 2009

ari ni aku x sht
batuk pn mkn menjadi2
pg td mcm xnk bgn je
tp mengenangkan keje,kena gak bgn
bgn2 trs pgang nset..
bace msg yg msk after aku dh t'tdo
smpai ati 'kwn' aku wt aku cmni...
perlu ke tarik diri???
mcm2 dlm pale otk aku ni..
huhu
hari yg sgt sdh n boring melanda ari ni
a big disaster..

xtau nk ckp pe n xtau nk luahkan camne

slh aku ke org jth cinta kt aku?

slh aku ke aku baik ngn org?

slh aku ke klo hati aku fobia nk trima org?

slh aku ke klo aku xsdia nk serius ngn sape2?

huhuhuhuhuhuhuhuhu

xblh ke aku kwn ng org n anggap mcm biasa?

nape msti nk trk diri sbb dh jth cinta kt aku?

ermm..aku fhm..
sbb nk jaga ati sndri kot..
xnk ati sndri sedih..
xnk mghrp lg kt aku yg xleh bg apa yg org dia nak..
xnk diri sndiri mkn terseksa sbb makin lame mkn jth cinta kt aku..
ye kot..
kwn aku ms ym td pn ckp camtu..

tp sape nk jga ati aku???????????????????????

dr dulu aku hadapi mslh camni
kwn2 lelaki aku ramai yg trk diri bile dorg sdr dorg jth cinta kt aku..
n aku x trima..
aku x trima bkn sbb aku x suka..
tp aku x bersedia...

aku baru hlg org aku syg 4 bln lps..
aku fobia nk syg org..
n aku jga fobia nk d sayangi..

'kwn' aku tau perkara ni dr awal2 lg..
n dia gak suggest wt perjanjian tu
yup..aku tau soal hati ni xleh d kawal..
tp...
pk lh awal2 ..
pk ati aku gak
skrg ni aku nk cr kwn..
tmpt luah mslh aku..
tp kalo sume nk trk diri..
xpe lah..
pegi je lahhhhhhhhhhh...
aku xnk halang..

aku P.E.N.A.T..

Aku x tau nk wtpe..
batuk makin menjadi2
naik smpai kepala
kepala aku pn dh berat ni
skrg plak musim hujan
asyik kena hjn plak tu...

MAK..............
LINDA RINDU...
NK BLK UMAH..
KT UMAH JE ATI LINDA BTL2 TENANG..
LMBTNYER ABS PRACT..
BORING LAH..

XNK PK APA2 DAH..
LPS NI NK JD APA PN JD LAH..

I'M SO T.I.R.E.D...

Rasa cm nk bawa diri g pulau..
dok sorg2 kt situ..
xnk ada org kaco..
tngkan jiwa n fkiran aku yg mkn berserabut ni
pk n renung blk diri aku ni

ya ALLAH..
BERI LAH AKU KEKUATAN
BERI LAH AKU KETENANGAN
BERI LAH AKU SEDIKIT KEBAHAGIAAN...
amin...

Tuesday, June 23, 2009

++nO iDea++

ari ni boring skit
xtau nk wtpe
ngh tlg kak wan wat work instruction auto gluing machine
tp xgak siap2..
hehe

ni dah kul 5.22,kak wan pun dh balik..
erm..
penat lah
x sbr nak abis practical ni
huhu
dr mahesh ni bile ntah nk dtg..
ponat btl menuggu dia tu

skrg aku dh mkn sensitif ngn 'kwn' aku tu
entah lah..
aku ni mmg perangai cam gini
sshnyer nk ubah
huhu
nape lah aku mkn sensitif???
aku pn confius..
huhu

k lah..
esok aku tls lg..
aku penattttttttttttttttttttttttttttttttttt

Monday, June 22, 2009

++diFFereNt sLot++

hye..
kite jumpa lg..
jap je hujung minggu berlalu kan..
pg td ngntuk gler nk bangun
rs cam nk je cont tdo
tp mengenangkan ha'en,aku trs bangun
cian plak dia t'tunggu2 kalo ktorg siap lmbt

citer apa ek..
erm..smlm aku kuar..
g Cs..
kuar dating ng 'kwn' aku..
hehe
sonok gler
sonok aku lyn 'kwn' ak yg sengal tu
g tgk movie..citer terminator..best sgt
pas tgk movie,ktorg g mkn
kt pst bndar..
makanan lmbt gler sampai
mkn nasi ayam..
perghhhhhhhh...
mmg sdp r nasi ayam kt situ..
ayam dia pun byk
perot aku dh msk angin ms tu..
so,aku mkn x abis
bile dh blk,baru teringat2..sengal btl..he

dh siap mkn,g solat jap..
then g Danga Bay..
g tgk binatang dlm tu...
mcm2 ada..
sonok..
mmg aku jd kanak2 rebina smlm..he

tgk jam cam awal lg
so,melencong g Angsana plak..
aku g beli novel..
lame dh x beli novel baru..

pastu ktorg blk psr gdg,tp aku x trs blk..
takut ad jiran2 tetangga melepak kt kaw umah aku
so,aku ajak 'kwn' aku g lpk kt tasik yg ad muzium lyg2 (aku pn xtau ap name tmpt tu..hihi)
dh smpai situ,aku pow suh blnje eskrimm
sodap tau
sambil mkn eskrim ktorg lepak2 tgk org main lyg2..
ptg2 minggu kan ramai org kuar bw family beriadah..hehe

dkt kul 7 baru blk umh..
mmg berjalan sakan sehari suntuk
best sgt2..
aku hepyyyyyyy...
thanks 'kwn' ku coz ko sudi lyn aku ni
dah lah nakal
mcm budak2 plak tu
he

_____________________________________________________________

masuk citer lain plak
actually,mlm ahad tu aku tunggu seseorg..
dia kate nk dtg umah..
sbb dia nk g beli tiket kt larkin..
aku pn ckp lah suh jumpa aku skali
aku nk sgt jumpa dia
mula2 dia kate nk dtg,
pastu ckp kalo sempat plak
mcm main2 plak

last2 baru aku ingat
ktorg dh xde apa2
mane leh aku pakse dia suh dtg
mlm tu baru aku btl2 sdr..
akku rs mcm baru sdr dr mimpi..
so skrg..
aku xkn contact n cr dia lg
aku dh buang sume benda yg mengingatkan aku pd dia
no tpn pun aku dh delete..
aku tau ini yg dia nak..
erm..biar lah

aku pn hepy dh ngn hdp aku skrg ni
.........
__________________________________________________________

mr fikri rajin plak msg aku 2-3 ari ni
mipi apa ntah
asyik tnya soklan bile nk jumpa je?
2 thn ktorg kenal,beribu kali dia tanya soklan tu
aku jumpa dia 2 thn lps je
smpai skrg ni aku xjmpa dia lg
bkn pe..
dia tu..huhu
erm..ssh aku nk ckp..
dh byk kali aku ckp
aku anggap dia kwn je
mcm kwn aku yg lain
tp dia ssh nk fhm
huhu

ari ni plak tibe2 zul msg aku blk
erm
aku jwb benda penting je lah
ni lg sorg mamat sengal
setahun lbh aku knl dia,baru aku tau dia ad awek dah
punya lah jiwang ngurat aku
ber'ia2 plak tu
bile aku tau dia ad awek,aku blah camtu je
aku bkn gurl jht..rmpas hak org
aku fhm ati kaum aku sndiri
lelaki ni mmg x reti nk setia ke?????

Friday, June 19, 2009

++iNvisiBLe tiTLe++

skrg kul 5.03 p.m
yahooo...
dh blk nk jap g
ari ni pun ha'en yg amik
abg lilo blk kg kak ila
minta2 ha'en dtg cpt skit
jgn mcm smln
kecut perut bile dia xangkat tpn
ingt dia t'tdo
hehe

ari ni aku x byk keje
x trn lgsg kt prodcution line
hehe
gler pemalas

hah..cter best..
td ktorg dpt pow kak wan
dia belanje mkn kfc
ingt kan dia main2
mula2 azmi call,ajak lunch same2
tp ktorg tipu ckp nk mkn ngn kak wan
p'tu saje ajk kak wan kuar g mkn kfc
pujuk punye pjuk,trs dia nk blnje
best btl
aku dh lme ngidam nk mkn kfc
dpt gak akhirnye
thanks kak wan
cyg k.wan...
mmmmuuuuuuuuuaaahhhhhhhhhhh

pg td dh bg comment kt blog qq
dia minta pndangan aku nk settle ksh cinta dia
aku ni btl2 jd luv advisor
tp ksh aku sendiri???
hampeh..he
ssh kn bile citer psl ati n perasaan ni
kdg2 kite rs kite suke org,tp sbnarnye kite juz suka dia utk jd peneman je
kdg2 plak suke dia sbb rs dia blh isi kekosongan ati,
kdg2 plak suke sbb rs kite dh perlu ad psgn hdp..
entah lah
cinta mmg memeningkan..
aku pn smpai skrg ni x p'caye wujud cinta sejati
ade ke??

skrg ni ak dh ad pembaca blog yg setia
'kwn' aku yg sengal tu lah
ari2 bace blog aku
sggup g cc mlm2 utk bace blog aku
hehe
smlm nk share citer kt dia psl '---'
tp aku ngntuk plak
sory 'kwn' ku
mmg aku ngntuk sgt smlm
hah,luper lak
tibe2 je dia topupkan aku smlm
gram btl
ade ke bg reason nk gnti blk crdit ak sbb msg ngn dia
mmg nk kena cubit dia tu..
he
tp cian plak kt dia,atm card dia kna telan ari tu
dh mcm kes aku plak
atm card aku kena tln ms g mid 2 sem lps
cian btl aku ms tu
hehe

esok n lusa x dpt lah aku tls blog
prac pn lg 2 minggu je
bile lah dr mahesh nk dtg ni
sesat agaknyer cr kilang aku yg bsr giler kt psr gdg ni..hehe

6 bln yg lps ad org suka sgt klo aku dpt pract kt psr gdg ni
dia kate leh jumpa ak slalo
tp skrg ni,sampai aku nk abs prac dah pn
mmg xkn jumpa lah
pelik kan
manusia leh berubah sekelip mata
mula2 kata syg,tunjuk btl2 syg kt kite,
tp last2 dia blah camtu je..
seminggu dua ni mmg otak aku dok pk psl benda ni je..
huhu

k lh,aku stop dulu..
xsempat nk msg byk ngn 'kwn' aku ari ni
jap g r..
tunggu blk keje,baru nk msg dia
rindu plak
bile dh bese msg,rs xsng plak kalo x msg dier..
'kwn' ku..tunggu..
aku msg kamu nanti..
hehe

Thursday, June 18, 2009

khAmiS yg iNdaH






























hehe..
ni pic utk ari ni plak
ari ni hepy skit
skt perut gelak dok lyn kak wan je
hehe
aku ajak kak wan amik gambar sekali td
dia bsg plak muka dia nmpk tembam
alah same je tembam ngn muka aku ni
hehe

smlm aku tersilap send msg kt '---'..
huhu
erm..camne ntah leh t'silap send
ms kt office ak ad bg comment kt fs dia,maybe pale otk aku still pk psl dia je kot..
huhu
entah lah..
dia mrh bile aku ungkit blk..
tp cmne aku nk lupe..aku syg dia beb
'boy'..
tau x aku btl2 syg kt ko..
huhu
tp aku t'lmbt sdr yg aku syg dia..
aku sdr bile dia plak dh start berubah hati..
arghhhhhhhhh...
aku mmg ego selama ni
aku x pernah nangis bile aku clash ngn saper2 b4 ni
sbbnyer aku x pernah syg lelaki cm aku syg dia..
tp ngn dia..aku xleh handle
mmg aku nangis mcm bdk kck..
aku call liza mlm tu,liza r jd tmpt dgr citer aku..
liza siap msg n marah2 dia..
huhu
dpn rumet2 aku aku ketawa,ble aku ingt blk psl dia,aku cpt msk toilet..
aku nangis lg..sorg2..
mmg aku xleh lupe smpai skrg
cinta utk dia dh xde kot..
tp aku mmg ssh nk lupe or maaf kan apa yg dia wat kt aku..
sbbnyer..
dia lah satu2 nyer boy yg leh wat aku nangis n btl2 rs d tggalkan..
camner lah aku nk luperkan sume ni????????????????????

psl mezy plak..
aku mls amik tau
aku x mrh pn even aku dpt tau dia dah ad awek
yelah dia yg ber'ia2 usha aku
tp mmg aku x lyn sgt pn
aku x suka btl lelaki yg suka memaksa
huhu
hye hye bye bye lah mr mezy..
liza pn x bg aku lyn mezy lg

aku geram btl kt 'kwn' aku
ada ke patut dia ckp 'dia dh jth cinta kt aku'
merepek btl..
main2 plak psl ni
mmg nk kena sekeh dia tu..hehe
ari tu dia yg beria2 wt perjanjian
ktorg xleh jth cinta..
siap wat srt p'janjian lg
org lain srt p'janjian htm putih..
tp ktorg purple pink..
mmg dua2 sengal..
hehe

ari ni dh ari khamis
kjp btl ms berlalu kan
esok dh jumaat
yahoo...weekend tibe lg
hehe
mlm ni nk tipon mak r
windunyer kt mak+abah+dayah+abg2 n akak aku
ktorg ni dh jrg jumpa
msg2 dh keje n dok jauh2
huhu
mak..tunggu..
mlm ni linda tipon..
hehe
manje btl aku even dh bsr pnjg ni..hehe

k lah..
dh pnjg sgt aku tulis ni..
cont esok lah plak

Wednesday, June 17, 2009


hehe..
boring..
amik gmbr jap..hehe

ari ni aku boring skit
xde keje nk wat
pg td org HR minta tlg wt keje skit
mcm tau2 je aku ngh boring xde keje
hehe
tlg kak wan search keje gov kt job street
tu pn kena cover line je
bile ad org masuk cpt acting konon2 ngh wt keje
klakar lh kak wan ni

aku rs kalo kak wan xde sure prctical's life aku x seceria n seindah skrg ni
hehe
xtau nk citer pe ari ni

pg td qiqi msg aku
akak dia dh nk bersalin
wah..qiqi dh nk tmbah anak sedara
aku akan join group ko qiqi
aku pn nk jd makcik x lame lgi..
bkn makcik tua tau
tp mkcik comel yg ada anak sedara
hehe

smlm 'kwn' aku bace blog aku
dia bising ak byk skandal
hehe
kwn aku ni mmg nk kena sekeh lah
skandal lain
dia tu lain
aku suka kwn ngn dia
dia wt ak rs selesa,selamat, n kdg2 wt aku geram gak
bile aku geram..aku rs nk je sekeh2 dia tu..
dia mmg kwn aku yg plg SENGALLLLL..
sbb tu aku syg dia..

ari ni aku dok reply msg2 kt fs,tagged n facebook aku..
mntg2 kt office dpt on9,mmg merewang sakan aku
hehe

ari ni dah 17hb..
x lame je aku kt sini
dh nk abs practical
sedih plak nk tgglkan sini
dorg sume baik2..
klo kwn aku yg sengal ni bace apa aku tulis ni,sure dia gelak..
dia asyik kenakan aku ngn bangla n nepal yg keje kt kilang aku ni je
mmg sengal lah 'kwn' aku tu
hehe

bile buka fs,aku tertengok fs seseorg
ikut ati ak xnk amk tau lg psl dia
tp entah lah
aku rindu dia...
bkn lah rindu sgt
tp.....entahlah...
fara fara fara
ap lh nk jd ngn ko ni
dr dulu sampai skrg ak sndiri x fhm ati aku ni
kdg2 org separuh giler suka aku,tp ak ttp xde ati
n bile org tu dh tarik diri,baru aku sdr ak mmg suka dia
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
aku tunggu cristiano ronaldo je lah camni
hehe

aku stop dulu lah..
hehe
'kwn' ku yg sengal..
aku rindu ko

p/s: hope dia x bace blog aku ni..hehe

Tuesday, June 16, 2009

erm..
aku poning...
mcm2 perkara jd dlm hdp aku minggu ni..

aku dpt tau slh sorg skandal aku rupernyer dh ade awek...
erm..
nsb baik aku dh tgglkan mamat tu awal2...
sengal btl..
biar je lah..
aku pn mls nk amik tau lg psl dia..
suh jaga ikan aku pn dia x ati2..
cian...
mati cici aku..
huhu

citer lain plak, aku dpt tau sorg kwn aku ad mslh plg bsr dlm hidup..
ermm..lemahnyer p'puan..
bile apa yg plg pntg lelaki dh amik..
mmg sampai mati lah tggung rs berdosa n mnyesal tu..
kawan..kawan..
nape lh korg mudah sgt percaye kt lelaki..
dorg tu ramai yg nafsu binatang..
btl2 bersifat kebinatangan..
huhu

ada plak sorg 'kwn' aku ni asyik rendah diri je nk kwn ngn aku..
erm..
nk kate dia rendah..
dia lg tinggi dr aku..
hehe.
aku pn pelik..
aku pn x fhm ati aku ni..
aku syg gak kt 'kwn' aku tu..
selesa kwn ngn dia..
sporting n selalo wat aku gelak..
yg pnting dia mmg SENGAL..
he
hope dia x bace blog aku ni..hihi

duda aku y kepala angin tu aku dh lma lost contact..
hya org2 tertentu je tau psl duda sengal tu..
qiqi n tehah je lah yg tau..
hehe
mls dh aku nk amik tau psl mamat tu..
angin ngalahkan gurl dtg bln..
he

pakcik sorg tu pun aku lyn2 gitu je..
kdg2 ok..
kdg2 x ok..
ni lah dunia hdp aku ngn LUv n boys....
kdg2 aku poning n mls nk pk..
tp dorg ade je yg nk ganggu hdp aku..
nyampah btl..

k lah..
aku stop dulu..
byk lg boys yg aku nk citer..
tp next time lah..
nanti penuh sgt page ni..
hehe

next time aku citer plak psl F, B, I ...hehe

Friday, June 12, 2009

leGa + hEpy...

aku dh lega..
dh tgk result..
alhamdulillah..
hepy dh skrg ni...
hehe
so dh leh wt keje ngn sng ati...
sgt gumbira...
pg td mcm nk gugur jntung ms baru nk check..hehe

mlm ni aku ikut lilo blk kg dia plak..
so weekend ni aku xde kt psr gdg..
asyik jln je..
weekend je sure bz..
hehe
mcm PM lak..
hehe

smlm aku msg ngn dia..
skrg ari2 msg ngn dier..
hehe

mlm td msg ngn slh sorg bestfren..
dia ad prob..
oh my god..
such a big problem..
aku pn x tau dah nk ckp camne..
marah + geram + kesian..
aku syg kwn2 aku..
so kalo jd ape2 kt dorg aku mmg sedih..
ngh syok2 message, aku plak tertido...
sory kwn ku...
ak bkn xnk tlg dia..
tp aku x tau nk tlg pe..
ni 2nd time kwn aku ad mslh bsr camni.
aku sampai x terkata coz aku xtau nk tlg camner..
so aku leh tlg dgr je lah..

kwn2 ku..
aku syg korg..
plez take care of urself k..
jgn mudah sgt percaya pd lelaki..
dorg tu ramai yg buaya..
sume xleh percaya..
mulu ckp syg..
tp hati mcm...'_____________'..
aku pn x sggup nk sebut..
huhu

kite same2 doa..
moge lelaki2 yg jahat kt luar sane tu akan dpt blsan..
biar dorg tau..
girl is not 'brg mainan'
k lah..
kak wan dh msk..
aku stop dulu



yg pakai baju kuning tu lah kak wan...

hehe

akhirnyer aku ltk pic dia kt blog aku..

blh lah org lain tgk..

hehehehe

ni lah lielo gemuk...
baru sempat ltk pic dia..
ni pic ktorg kt dlm office..
ktorg sempat posing lg..
kak wan yg ajar..
dialah yg amik gambar ni..
hehe

kak wan dh bising aku x upload lg pic dia..
hehe
jap g r..
aku ngh curi2 on9 ni..
nakal btl..

Thursday, June 11, 2009

jOm Bace....

Seseorang yang membuatkan awak jatuh hati padanya sebenarnya menyayangi awak lebih daripada awak menyayangi dia.

Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada hidup kamu...

tetapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi...

jangan terlalu sedih...

terimalah kenyataan itu dan sekurang-kurannya dia pernah membahagiakan kamu.

Masa akan menentukan segala-galanya.

Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali.

Kembali pada kamu.

Penyesalan terbesar dalam hidup ialah apabila risiko yang tidak kita ambil.

Jika anda merasakan sesuatu itu tidak akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan.

Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada peluang kedua.

Bererti masa tidak menunggu kita.

Jika anda merasakan anda telah bertemu dengan orang yang sesuai, maka hargailah dia....

yahoooooooooooooooooo...
dpt gak aku on9 guna laptop sndiri..
kak norzie dh msk kan password bantex..
hehe

td ngh bz kt blk kak norzie, s/visor aku tpn plak..
mmg clumsy r dia tu..
poning pale aku..
ruper2nyer minta tlg wt keje dia skit..
hehe
slmt x byk..
so..aku siapkan keje dia dulu..
then baru aku on9..
hehe

td ms ngh boring2..aku conteng name somebody kt ats kertas..
lielo nmpak plak..
kantoi lah..
hehe
tp xpe..
dia xtau siapa tuan punyer name tu..
aku sorg je yg tau..
hehehe

smlm aku msg ngn qiqi..
1st time aku nk citer kt dia psl ksh cinta aku yg sengal ni..
hehe
slama ni aku citer kt nad sorg je..
bkn pe,ak slalo jd luv advisor org..
so bile aku sdr ad mslh cinta,aku malu nk citer kt org..
tu yg nangis sorg2 dlm toilet..
hehe
aku kan hipokrit..
aku xnk org nmpak aku sedih..hehe
sengal gak aku ni kan..
hehe

nanti aku cont. lg..
aku nk update benda lain jap..hehe

reSuLt eXam??????

ari ni 11hb..
ramai yg ckp ari ni result exam kuar..
ye ke???
aku pn x sure....
ktorg tgk kt web uitm xde tulis pun..
aku rs every sem,uitm akan mention dlm web bile result nk kuar..
huhu

dr dip dulu smpai skrg ni,aku still x dpt buang rs gerun+takut+kecut perut bile pk psl result..
erm..
mmg jenis keturunan darah gemuruh kot..
hehe
skrg aku makin x selera mkn..
selagi x tau result,selagi tu lah ak xleh dok diam..
huhu
try tgk dah td..
tp still xleh gak...
pale aku pun pening je 2-3 ari ni..
mcm2 penyakit lah kena kt ak skrg ni...
sakit hati,sakit pale.........
lame2 aku sakit jiwa agaknyer..
hish,jauh kan lah...

td kak wan plak tegur aku kurus..
ramai sgt yg tegur aku mkn kurus skrg ni..
erm...entah lah..
aku pn dah kurang mkn skrg ni...
selera dah kurang..
kebetulan bz ngn keje...
biler dah penat,lg lah xlalu nk mkn...
huhu

Wednesday, June 10, 2009

jom citer lg....

aku nk cont lg..
td aku nk taip byk2..
tp k.wan kt sebelah ak..
hehe...
ni k.wan trn kt production jap..
so aku cilok guna komp..
aku bawa laptop ari ni..
tp kak nozie bz plak..
dia x sempat nk bg password wireless..
klo x puas lah aku on9..
hehe

ermm....
td aku dok bz tlg k.wan..
sambil2 msg gak..
dorg tu saje perli tgk aku berkepit ngn nset..
hehe
msg2 sibuk nk tau perihal si 'dia' tu..
saper ek si 'dia' tu?
hehe..
saje je aku nk rahsia..
erm..aku pun confius...
mls r nk cter psl cinta2 ni...
boring....
aku rs cam anti-lelaki plak skrg ni..
hehe

ari ni aku x mkn gak..
dah lame aku x mkn lunch..
diet ke?
entah lah..
selera dh ilg kot..
ad org bawa lari..
org yg x syg aku lg..
huhu
nape r hidup ni kdg2 kejam gak aku rs..
huhuhuhu

'boy' in my life....
mcm2 jns boy ada...
yg ok,yg x ok,....sumer ad lah...
tp.......................................................
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....................
aku x nk igt lg...
tp tgn n ati ni nk je luah dlm blog aku ni..
dulu aku nangis sorg2..
tp sejak ad blog ni,aku rjn luah dlm ni...
aku rs lega sgt kalo dpt tulis dlm ni..

aku ni periang...
selalo gelak dpn kwn2...
tp bile aku ada mslh..aku nangis sorg2 dlm toilet..
giler kelakar kan...
tp entahlah..
ini lah hidup aku..

something happen...
ermm...
dah bape ari ak x tulis dlm ni..
jumaat lps aku blk kg..
abg ejal aku khwin..
best gak r majlis..
tp bz gler r aku..
ke sane org pnggil..
pastu org sini plak pggil...

yg bestnyer akak ipar aku dah pregnant pun..
majlis belah p'puan kt t'ganu bln 3 ari tu..
yea yea...
ak nk dpt ank sedara..
best nyer..
hihi
nk jd makcik..
apa lh name dia nk pggil aku nanti..
hehe

erm..
berbalik pd ksh hidup aku plak..
erm...
aku ada msg somebody 2-3 ari ni...
org yg pernah jd seseorg yg pnting dlm hidup aku dulu..
tp skrg tdk lg..
sumenyer dah TAMAT..
no more story between us..

erm..
msg dh ada haluan hidup sdr..
lgpun xkan kite nk pakse org kan..
skrg ni aku jd blk cam dulu..
playgurl berjaya..
wakakakaka

ada juga dpt kwn baru..
baik sgt..
aku tau ramai org yg baik d sekeliling aku..
tp entah lah..
hati ni ssh btl lah..
kdg2 aku x suka..
tp org tu serius..
bile aku suka plak..
lain plak jadinyer...
huhuhu..
cinta?????????????????????/

bg aku skrg ni....
LUV IS DISASTER........................................................

Friday, June 5, 2009

yahoo..
ari ni ari umaat..
aku plg suka ri ni coz esok cuti..
hehe
lg pn ari ni aku nk blk kg..
abg aku nk khwin...
ari ni pun half day je..
so...
xpyg stay kt sini lame2..
td pn bz tlg en dahlan wt keje..
komp ni plak sengal..
hang je..
rs cam nk ketuk2 je..
huhu

msg ngn qq jap td..
sory qq,aku x sempat nk reply msg ko td..
en dahlan kalo bg keje,aku pn kalut..
x sempat dah nk wat benda lain..
bengong jap aku ngadap komp ni td..
last2..bg2 keje ngn lilo...

skrg dah 12.30..
yea2..aku nk blk jap lg,..
hihihi
sonok btl...
hehehe
tunggu minggu dpn baru aku blh menaip lg..

Thursday, June 4, 2009

yahoooo.....
dah kul 5.46 pm..
dh nk blk umah...
hehe..
ari ni x byk keje gak..
on9 je ari ni..
ganti2 ngn lilo gemuk..
hehe

ari ni ramai plak org msg aku..
time2 aku bz ni..
bz on9 je..
hehe

esok pn half day je..
dah nk blk umha..
padahal blh je keje full day..
tp saje je..
isnin plak dah rancang awal2 nk ponteng..
hahaha..

dpt idea best dr sorg akak tu,..
mcm aku plak yg khwin..
hehe
tlg mak aku kms umah lah konon nye...
hehehe

k lah..
byk ckp plak aku..
esok aku tulis lg..
yg pntg ari ni hati aku hepy..
coz mlm td aku dpt gak msg yg selama ni aku tunggu..
rindu ....................

farra yg nakal..hehe

ari ni aku g keje lagi..
ni lah rutin ari2..
dtg office switch on lampu..
on air cond, then on komp..
pastu tunggu dorg abs meeting baru ktorg msk office semula..

sementara dorg meeting,ktorg jd bos besar..
ronda 1 kilang..
hehe
ada talent jd bos bsr ni..
wakaka
ari ni print research yg nk bg kt bos..
pastu s/visor aku bg keje baru lg..
g lah amik camera kt mie..
wah..aku dah jd mcm photographer plak..hehe

pg td x sempat minum milo..
perut lapa je..
kul 9.30 cpt2 cilok kuar beli kueh..
nmpk plak bos..
pe lg..wat muka seposen..kwang3x...
hehe

baru kul 10.30...
waaaaaaaaaaaaaaaaa
lame lg nk kul 6..
x sbr nk blk umha..
esok aku nk blk kg plak..
yea2..dpt blk umah...
suke bangat..hehehe

k lah..nanti aku chat lg..
byk plak aku merepek..hehe

Wednesday, June 3, 2009

ari ni aku jumpa kak wan jap je..
pg td dia dh dtg keje..
tp dia skt mata, so kena amik mc..
aku pn dok dpn komp je ari ni..
aku bawa laptop tp x guna coz aku gna komp kak wan..
ada internet..
hehe
leh aku on9..
puas gak lah dpt on9 dr pg..
hehe

s/visor aku pn dah x push ktorg mcm ari tu lg..
sejak aku gaduh ngn dia ari tu, dia dah ok skit..
siap belanje ktorg gula2 lg..
hehe

Monday, June 1, 2009

yahoo............
ari ni s/visor aku x dtg..
x pyh aku tgk muka dia ari ni..hehe
tp kak wan pn x dtg2 gak..
lame btl dia cuti..
huhu

so..keje ktorg ari ni siapkan research psl welding..
dah lame wat tp x siap2..hehe
ni lah name nyer pekerja contoh...
dah lah ktorg suka2 ati amik ms rehat lbh..
suke ati je kuar g beli kueh kt luar kilang..
hihi..
ktorg ni mmg suka wt kontroversi lah..
kui kui kui

minggu ni aku nk blk umah..
abg aku khwin..
x sbrnyer nk blk..
windu ooooooooo
slalu cuti sem dpt lepak umah..
kali ni kena practical..
x dpt stay umah lame2..
huhu

k lah..
next time aku chit chat lg..
prut dh lpr ni..
tp lum smpai waktu rest lg..
hehe

;;
Related Posts with Thumbnails