Monday, August 31, 2009

++ciNTa iNi aGUng++

Belajar mencintai nye merupakan perkara terindah dlm hidup ku...
slalo menyayangi nye pula byk melengkap kan kekurangan pd diri ku ini...
semakin aku cube melarikan diri dari nye,
semakin dia dekat pada ku..
dan kini aku sedar...
mungkin dia mmg tercipta untuk ku...
aku sangat berharap..

semoga CINTA agung ini kekal selama lamanye..
Amin

++ciTer sEmaLam++

Smlm buke puasa kt luar lg..
ngn kwn aku..
lame giler x jumpa dia..
tempat mkn sume penuh..
so ktorg berbuka kt kfc..
lame giler dh ngidam nk mkn kfc..
hehe

ada lak kwn lain yg nk join..
so bertmbah ramai ler..
pas berbuke..
g tgk movie..
tgk citer 'ORPHAN'
best gak r..
penuh aksi..
dia x seram..
tp saiko giler..
mule lah aku ni menjerit2 dlm pnggung..
slmat bawa sweater..
smbil nk jerit..ttup mulut ngn sweater..
x ler bising sgt..
(kalo x mesti dh kena sound ng org..hihihi)



citer ni mengisahkan 1 family ni yg amik ank angkat..
actually bkn family ni xde anak..
tp ms wife dia nk lahirkan baby dia yg ke-3,ank dia meninggal dlm perut..
sbagai seorg wanita..
giler tersentuh beb hati aku ms tgk dia nangis time baby dlm perut tu meninggal..
ye r..dh pregnant 9 bln..
time nk lahir meniggal lak..huhu

jom..cont citer..
utk hlgkn rs sedih tu..
depa pun amik ank angkt..
gurl, umur 9 thn..
nama dia esther..
tp bdk ni saiko gler..
upenye dia mmg giler..
actually,dia ada mslh hormon dlm bdn
dia patutnye dh umur 33 thn..
tp dia x membesar cm org lain..
dia xleh trima keadaan tu smpai dia jd org giler yg kejam n jahat giler..
so..motif dia duk kt umh anak yatim tu sbb dia nk ada family yg amik dia jd ank angkat..
then, dia akn goda husband org tu..
kalo x dpt goda si suami tu..
dia akn bunuh 1 family..
n itu lah yg terjadi..
tp ending citer ni x best sgt..
sbb husband org tu mati..
ank dia lg sorg pn mati gak kot kt hosp..
huhu..sedih tui..
tp aku puas sbb esther tu pn mati skali..hehe

abs tgk movie around kul 11.30..
then..trs blk s.alam..
tp x trs blk umh..
kwn aku ajak lepak kt hakim..
borak2 smpai kul 2.30 baru blk umh..
blk umh pe lg..
cuci muka..
then..
Zzzz....

Sunday, August 30, 2009

++spEciaL fOr Qiqie++

setelah kejadian smlm...
aku mkn sedar n byk berfikir...
btl kate ko qiqie..
kite same2 penat n tension smlm..
tu yg msg2 sensitif..
huhu

aku try drop comment kt blog ko tu..
tp xleh gak..
(even awa kate leh..aku dh try lg..tp still xleh)
so aku bg msg kt fb ko je td..
klakar kan kite..
dok satu blk..
slalo gelak n citer same2..
same2 kepoh + kecoh..
dua2 sengal..
tp sesekali bile kite gaduh..
trs msg2 diam..
tbe2 kite jd manusia plg pendiam..
hihi

aku pn nk minta maaf..
i'm so sorry..
maybe aku salah gak..
0-0 k..
aku syg ko..
i luv our frenship soooo much..
aku leh hidup tnpa bf..
tp aku xleh hidup tanpa kwn2 cm ko...
frenz r da most important 4 me..
kite kwn sampai mati..
frenz 4 ever..
aku tunggu ko blk sini..
kite borak byk2..
aku nk tau citer kekasih ko antar balik tu..
hihi

my dear fren, qiqie..
i'm waiting 4 u..
cpt blk s.alam..
hihi


++aKu keCEwA++


aku kecewa giler ari ni...
kecewa tahap gaban..
waaaaaaaaaa....
aku nk gak baju pink tu..
nk gak baju pink tuuuuuuuuuuuuuuuu....
sedih nyer..
last week baru tgk baju tu ada lg..
bile aku dh niat nk beli hari ni baju tu dh xde..
di ulang..
DAH TAKDE...
waaaaaaaaa
kecewa nyer..
frust giler..
aku dh suke sgt baju tu..
dekat 10 kali gak aku masuk balik kedai tu..
utk btl2 cnfirm kan yg baju tu btl2 dh xde..
smpai bdk yg jaga kedai 2 pn dh cam muka aku agaknyer..
hihi

aku dh fall in luv ngn baju tu
tgk sekali je aku dh trs berkenan
sbb tu aku frust giler..
nyesal gak..
nape aku x terus je beli baju tu last week???
huh...
waaaa....ilg dh mood raye aku..
huhu

last2 aku borong gak brg lain..
x dpt borong baju raye..
aku borong selendang..
baru beli 2 je td..
ingt nk beli byk lg..
sume color aku nk..
baru leh buka butik sendiri..
hihi

dgn kekecewaan yg melanda tu..
aku ttp menceriakan diri cuci mate..
hehe
beli makanan kt bazar ramadhan kt pkns..
(1st time buka pose kt luar utk pose kali ni..hihi)

then..kami berbuka puasa kt tepi tasik shah alam..
giler romantik..
slalonyer lampu kt situ hidup..
tp td xlak..
so kami dpt cahaya dr bulan yg trg benderang n lampu2 kedai kt area situ je..
trg gak lah..
siap bwa paper wt alas lg..
mmg best..
ramai gak org yg buke pose kt situ..
aku ng teha n surul je td..
qiqi x ikut sbb dia blk melaka..
huhu

lps mkn..
lepak2 jap.
borak2..
n then blk..
mlm ni umh aku sunyi..
sbb ramai blk kg..
tggl aku,teha,fiza n aza je..
surul dh blk kul 10 td..
best nyer blk umh..huhu
luper lak nk tipon mak aku td..
xpe r..
esok aku call..
ni dh ngntuk..
tp mls nk tdo..

hati msh kecewa...
waaaaaaaaaaaaaaaaa
baju pink idaman ku..
huhu



Saturday, August 29, 2009

++iTs too baD++


tibe2 aku blur...
otak n fikiran aku berhenti seketika..
n minda ku berusaha mengimbas kembali..
ap yg 'kwn' aku ckp td..
he said..

aku nk 'couple' ngn somebody...

'kwn' ku nk couple ngn org lain...
sbbnyer dia dh x mmpu nk tunggu aku...
huhu
ada kah aku bermimpi???
aku try cubit pipi aku..
(ouch..mmg terasa sakitnye..)
ternyata aku x bermimpi..
waaaaaaaaaa
aku tbe2 blur..
byk yg aku nk ckp..
tp x terckp..
aku akn hilang dia???
oh no..
i'm not prepare 4 dat..

pe aku nk wt ni???
tp aku x berhak kongkong dia kan..
smpai bile dia nk tunggu aku..
aku sndiri pn x tau n xpernah nk bg kate putus..
yg aku tau..
aku belum bersedia..
sbb..
aku byk komitmen lain..
waaaaaaaaa...
aku sedih..
aku x nk hilang dia..
huhu

yup..
aku x mmpu bukti kan..
betapa byk byk nyer syg aku kt dia..
sume ni slh aku..
tp aku x mmpu nk ubah apa2...

perlu ke aku lps kn dia mcm tu je...???
oh noooooooooo...

juz let him go???
its so worst...
i can't let him go...

i can't..
aku syg dia...
tp..
aku xleh hlg dia cr kebahagian dia...
erm...
sedihnyer...

'kwn' ku...
aku..aku...aku
arghhh..ssh nyer nk ckp..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
help me...
huhu


Friday, August 28, 2009

erm....agak borink mlm ni..
sbb xbpe ad mood..
sdkit geram ngn sumbody..(tp mls nk pk)
tp rumet2 ksygn aku telah menceriakn kehidupan ku mlm ni
kami mengadakan sesi conference di 'YM'..
sengal...hahaha
ketua conference si "fiza" yg ngokngek tu..
di barisi adun2 yg poyoz giler...

1) teha - adun kedah
2) sue - adun phg yg kurus
3) aku - adun johor yg best giler
4) nad - adun tmbahan yg di import

sume telah memainkan peranan dgn jayanye...hahaha
telah merepek dr 1 bab ke 1 bab yg lain
sengal tui
baik2 aku ngntuk..dh hilang skit dh..
hahaha
masuk gak bab khwin2 ni..
sbb sume dh gatai..(lg2 si fiza tu..hahaha)
ni pn aku taip blog smbil meneruskan conference yg semakin memasuki dunia merepek...
kalah org yg suke mkn kerepek..(eh..ada kena mengena ke...???)
tgk...aku dh semakin merepek...hahahaha

dr citer psl brs mahal,masuk bab kaki ayam..then skit bab khwin..
msuk lak bab pose n sahur..
ops...bab mamat n lan pun tibe2 termasuk..
hahaha

ni aku dh ngntuk..tp nk gak tulis blog..
shah alam di landa musim hujan skrg ni..
sejuk je..
bestnyer tido

minggu ni ada cuti merdeka skali..
tp aku x blk gak...
rinduuuuuuuuu makkkkkkk
ngntuk..
sejuk..
bantal..
slimut..
tdoooooooo
Zzzzzzzzzzzz





~hAraPan raMaDHan~


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Wednesday, August 26, 2009

++erm...++

its already 7.20 a.m now...
aku dh ngntuk giler..
bgn dr kul 2 pg td smpai skrg aku berjaga..
kepala pn dh tin tun..
huhu

dpt gak r study corrosion skit2..
hari ni kls kul 12.30..
jap g aku nk tdo sejam dua..
rest kan pale n bdn aku ni..
smlm dh lah kls full dr 8 pg - 6 ptg...
giler penat..

dh pose ke-5 hari ni...
hope ari ni x panas n bahang cm smlm..
amin...

erm...
aku kecik atiiiiiiiii smlm...
kck ati ng 'kwn' aku..
smlm aku msg dia cm bese..
dia x reply..
2 kali lak tu aku msg dia..
then dh 1 jam lbh after dat,baru dia reply..
reply pun selamba je..
at least say r sorry sbb reply lmbt..
tp dia msg cm xde pape je..
aku bkn pe..
slalo blh je reply msg aku even dia bz or ngh drive
huhu
then..aku wt2 lah majok..
coz dia bg reason dia berbuka ngn kwn dia..
x blh ke spnjg waktu tunggu mknan or waktu ngh mkn tu reply msg aku jap..
at least ckp je lah dia wtpe..
aku bkn nk menyibuk n tergedik2 pn..
tp sbb aku dh bese msg dia time dia blk keje..
juz nk tau dia dh slmt smpai or lum..
aku bkn pe..
i'm juz worried bout him..
bile aku majok..
dia cm marah lak..
then trs cakap..
''ok...ape2 je..sori..daa..''
erm...kecik sgt ati aku..
rs cm nk nagis je time tu..
mcm selama ni aku menyibuk je ngn hal dia..
huhu

erm...
benda ni wt aku ter'pk..
maybe dia x suke kot aku amk brt psl dia..
yelah..entah2 dia rs rimas ngn perangai aku...
kalo x suke ckp jelah..
aku x ksh pn..huhu
aku pn dh mik kep..
xnk kaco dia lg..
maybe hidup dia lg aman kot tanpa msg2 dr aku..
erm...
dulu aku jarang msg dia..
dia kate aku buang dia..
skrg..bile aku dh msg2 blk cm ms pektikal dulu..
dia lak wt cmni..
huhu
xpe lah..
aku follow je r pe dia nk..
aku pn dh penat...

pening nyer paleeeeeeeeeeee
nk rest lah.........
Zzz
=<

Sunday, August 23, 2009

++stUdy + pOye2++

Erm..hari ni aku bgn kul 12..hish..
pe nk jd ngn aku ni..
tp aku tdo kul 5 lbh pg td..
tu yg ngntuk giler nk bgn awal..
hehe
(kalo mak aku tau ni..mmg kena bebel..hihi..)
bgn2 cm bese..
mandi n bsh baju..
then trs lyn citer jepun aku..
kena gak abskan..
dkt 4 jam gak r ngadap citer tu smpai habis..hihi

qiqi bising suh aku study..
aku senyum je..hihi
bile terpk nota2 corrosion yg berlambak tu...


aku jd gerunnnnn...
byk nyer nk kena study..
huhu...
baru je relaks otak pk psl test colloid kelmarin..
waaaaaaaaaaaaa.....kena study lg...
mlm ni nk study..
tp ni buka blog jap..
(konon je kejap..padahal dh dekat berjam gak ni..hihi)

i miz sum1..
rindunyer...
'kwn' ku..aku rindu ko..
hehe..
lame ko x tepon aku..
mlm je tdo awal..
tp nk wt cmne..
org bekerja kate kan..
penat..hihi
cian kt ko kan...
ko mmg kena khwin cpt2 lah...
haha

kt 'Dia' pn aku rindu gak..
mcm bersalah je kalo x rindu kt dia..
tp entah lah..
kdg2 aku memaksa hati n diriku utk merindui nyer...
aku semakin tdk mengerti..
n aku x fhm...
kdg2 mcm x ksh pn even aku x msg or reply msg dia..
tp mengenangkan kebaikan dia pd aku..
aku serba salah...
arghhhhhhhh.....
aku keliru
aku buntu
aku serba salah...
huhu


erm...masalah aku ni mmg xkn selesai lg kot..
sbb aku sndiri yg mencari mslh..huhu
biar jelah..
aku follow je apa yg akn jd..
moge Tuhan beri aku org yg sememangnyer di jadikan utk aku..
skrg ni aku x mmpu berpk..
x mmpu nk wt pilihan..
huhu..

fara fara..
study...
corrosion...
waiting 4 me...
i'm coming..

Saturday, August 22, 2009

Sekejap je ms berlalu kan..
sdr x sdr hari ni dh bermulanyer puasa utk thn 2009 ni..
aku still lg terasa pose thn lps..
tup2 dh pose lg...
its too short..
skejap je setahun berlalu..
puasa thn lps mcm2 benda yg jd kt aku..
mcm2 crita n org dtg dlm hidup aku..
tp bile puasa tibe lg thn ni..
ada antara org2 yg pernah dtg dlm hidup aku puasa thn lps..dh hilang thn ni..
huhu...

btl kate org..
manusia leh berubah sekelip mata..
erm...tp xpe lah..
we need to learn how to forgive n forgot...
erm..semoga puasa thn ni mmbawa 1000 sinar utk aku..
n aku berharap aku akan menjadi insan yg lbh baik dr thn2 sebelum ni..
amin..

bulan pose ni byk yg kite kena jaga kan..
ingt kwn2..same2 kite kerja kan puasa dgn jayanye..
jaga yg patut di jaga..
jgn curi2 mkn..hihi



ingt lg puasa ms kck2 dulu
aku suke time bgn sahur..
besenyer akk aku kejut aku dlu
aku sng je bngun
adik aku lak kck lg..so x yh di kejut..
tp geram tul time mak aku suh kejutkan abg2 aku tu (abg ejal n abg iwan ku..sorry..linda nk kutuk korg ni..hihi)
ssh giler nk kejutkan dorg..kalo abg ejal..sng skit..aku pggl x bgn aku tolak je bdn dia..
kalo iwan lh ssh..aku pggl..x sdr gak..aku tolak bdn ni...dia wt derk je..
last2 aku tarik selimut dia then aku tolak dia kuat2..baru bgn
tp kowg nk tau bile dia dh msk toilet..
diam je..
ktorg x dgr pn bunyi air paip di buka..
rupe2nyer dia cont tdo smbil sandar kn bdn kt dinding..hampeh tui...
kdg2 tu kan dua2 x bgn sahur..
pastu esoknyer xnk pose sbb bg alasan x bgn sahur..
mmg kena bebel ngn mak aku..hihi

tp skrg kami msg2 dh besar..
dh ada life sndiri..
abg ejal pn dh khwin..
msg2 dh dok jauh...
blk kg pn x saing..
so dh jrg jumpa kecuali cuti2 pnjg je..
cm ada cuti raye ke..
merdeka ke..
kenduri2 khwin ke..
huhu
aku windu sgt kenangan waktu ktorg kck2..
kami lah 5 beradik yg nakal..
yg slalo wt parents risau..
tp alhamdulillah..
kami berjaya menjadi insan yg boleh membanggakan emak n abah wt ms ni
ni sume berkat 'kegarangan' abahku n emak yg kuat membebel..
dorg berjaya mendidik kami dgn baik skali..
linda syg sgt mak ng abah..
thanks 4 everything...

sebut psl family ni..
aku sedih sgt..
dh lame x berbuka same2..
huhu
ingt nk blk umh 31 ogos ni..
tp keje byk
cuti pn x lame
buang ms dlm bus je
mak pn kate x pyh blk..
huhu

mak..linda rinduuuuuuuuuuu
huhu

Pada hari jumaat yg indah smlm..
persatuan aku, Matech (Materials Technology) tlh mgadakan Family Day dgn jayanye..
d sbbkn fakulti x bg ktorg wt family day krana penularan H1N1..
bdk2 ni pn ganti lah family day dgn pertndingan bowling...

tmpat : tenpin bowling Plaza Alam Sentral
tema : suke ati lah nk pakai baju color pe..
yg pnting pakai baju..hihi

patutnye sume ni start kul 3...
tp yg arrange pn dtg lmbt..hampeh tui..
mula2 tu sedikit merosakkan mood aku gak lah..
aku plg x suke menunggu..
kate kul 3..
tp dorg yg lmbt..
mmg agak marah gak lah kami mula2 tu..

bile sume org dh dtg..
game pun di mulakan..
team aku..
aku,qiqie,lan n sobri..
1st round mmg semangat giler..
score gak r..
msk 2nd round
msg2 dh penat
lg2 aku..
tgn sakit lak..
mmg ada gak r aku sumbang bola ke longkang..
hehe
aku pn pelik..
aku dh bg bola tu ksh syg..
dia nk gak masuk longkang..
haha

lame gak r main..
tunggu smpai sume group abs kan game..
sume skali ada 1o group...

last sekali..
time untk penyampaian hadiah..hihi
n x sangka..group aku dpt gak hamper..
even no 5..
tp kami bangga..
sbb nye..dr no 1 hingga 5.. group ktorg je yg ada p'puan..
dorg sume lelaki yg wakil..
cnfirm r leh menang..
haha
n ni antara pic2 yg sempat di snap..
byk lg kt camera muazam...
nnti baru nk collect..
even tgn aku skt sbb rushing wt keje dr hari khamis..
then cont main bowling..
tp aku x ksh pn...
sbb nyer aku heppyyyyyyyyy..
hepy giler...
hehe



ni lah bdk part aku (ada yg x dtg sbb blk kg...)
kwn2..kite dh last sem..
kenangan mcm ni xkn aku lupekan...



bersama sebahagian bdk course aku yg best n sporting gler..



aku n miz qiqie (rumet ksygn aku yg sentiasa cool tp sengal..hihi)



aku cyg kowg...mmmmuuuahhhh



yana,kak nurul n amaliza..(dorg kena pakse main..he)



Lan saje je nk nyibuk blkg tu...



ni 1st pic yg di snap..
act ms ni ktorg tgh angin sbb tunggu dorg yg lembab giler dtg tu..
tp aku ni even ngh marah pn..
ttp blh bergambar
berposing itu wajib bg ku..hihihi


Wednesday, August 19, 2009

++aKu kEmBaLi++

(19.8.09-Wednesday)

aku kembali lg...
lame dh aku x update blog aku ni
keje byk..
otak pening..
jiwa serabut...
n mcm2 lg r halangan yg wt aku x dpt nk menulis...

dis week..ad test colloid (aku x abis study lg...waaaaaaaaa)
pastu kena antar lab report corrosion..
smpai 2 lak tu
dah lah 2 experiment ni memeningkan giler..
(tanya lect pn..kdg2 dia sndiri pn pening nk jwb soklan tu)
tp aku dh lega skrg...
dua2 lab report tu dh siap akhirnye..
tu pn dgn bantuan qiqie n teha
ktorg berdiscuss same2 smpai msg2 blur..
giler pening nk wt report tu..huhu
(aku bersyukur ada kwn2 cm qiqie n teha..thanks korg..cyg bangat kt korang..hihi)
smlm ada quiz jepun
blh lak dia bg pilihan jwpn..
kelakar tui..
jd nyer..sng je lah nk jwb..alhamdulillah

mlm ni lak kena g fact..
ada kursus kerjaya...
sengal tui g wt kursus mlm2 hari..
x cukup waktu siang dh ke..
tp kena gak pg..
lgpun hari ni kami tersangat nakal..
dgn bangga nyer aku,teha n qiqie ponteng sume kls utk hari ni..
ktorg xpernah ponteng kls..
n ktorg lah antara muka yg kehadiran sntiasa penuh..
(so..bile sesekali nk ponteng..ktorg bantai pnteng kls sehari trs..hihi)

kena pg gak mlm ni..
tp memikirkan x abs lg study colloid..
akn ku bawa nota n study smbil mendengar penceramah tu berceloteh..hihi
dlm pale dh terbayang notes colloid je..huhu



faralinda..
wake up...
study2..
ingat pesan mak+ayah n harapan family kt ko..
mum...
i miz u..
miz u sooooooooooo much..lame x tepon mak...
huhu

skrg jiwa aku dh makin hepy..
yey..

Saturday, August 15, 2009

(15.8.09-Saturday)
kemalasan melanda ku hari ni
dr smlm niat nk wat keje n study
tp habuk pn xde..
hampeh..huhu
pg td g pasar basah..
beli brg n lauk untuk bulan pose yg dh nk start next week..

erm..
wt lab report skit je td..
nk cont wt discussion tp malas
cik fara..
bile ko nk rjn ni..
huhu
3-4 ari ni hati x selesa kot..
jiwa kaco..
wt keje sume x jln..
windu kt org..
hehe

borink gler
tahap dewa ni..
huhu

Friday, August 14, 2009

++i'm nOthiNg++

still in friday...
ingt nk wt keje mlm ni..
tp xde mood lg nak menaip..
n memerah otak..
(sbnarnyer mls...seru x smpai lg..hihi)

td tgk citer jap..
ni ngh tunggu citer 'nur kasih'...
nk download utk episod 12 lak..
x sbr nyer nk tgk..

sejak ym ng "_ _ _ _ _" mlm smlm..
rs cm windu sgt kt dia...
rs cm nk msg je ng dia cm dulu2
tp dia kate dia takut nk msg lame2 ngn aku..huhu

erm...dia mmg x pernah berubah kn..
still same cm dulu..
baik..n mcm2 r..
tp aku rs aku je yg byk berubah..
byk sgt..
smpai kdg2 lupe psl dia..
msti dia dh byk terluka ngn sikap aku kan..
erm..kalo lh ms leh di putar..
mmg byk benda yg aku nk ubh blk..
aku syg dia..
tp aku rs cm ada barrier je antara ktorg...
(or aku sndiri yg cipta barrier tu???)

tp entah lah..aku kne ingt n sedar..
sbb...skrg aku dh byk tggjwb lain..huhu
byk hati yg aku kena jaga..
wahhhhh..
penatnye hidup tersepit cmni...
nak pilih yg menyayangi or yg di sayangi???
kalo leh aku jeritkan kt 1 dunia..
mesti lega kan..
x sbrnye nk tunggu ms 4 thn dr skrg..
aku dh penat...
penatnye utk wt pilihan..
huhu

kdg2 aku rs..
-alone-
kdg2 rs sume org ada...
n kdg2 gak rs cm aku ni nothing...
huhu...


(14.8.09-Friday)

Dah bape ari aku x tulis kt blog ni..
nk kate byk keje..erm..boleh lah kot..
tp entah lah..xde mood nk tulis..hehe

erm..dlm 2 hari ni byk benda yg jd..
n plg merisaukan skrg ialah virus H1N1 makin merebak..


n aku dgr keadaan dh jd makn kritikal..
xpyh kate kt luar..kt uitm tmpt aku ni dh mkn kritikal...
dh ada yg meninggal pun kt sini..
yg di syaki n kena kuarantin tu mmg ramai lah..
huhu..
n org di sekeliling pn makin ramai yg pakai mask..
(aku byk gak cilok mask kt lab..tp mls nk pakai..huhu)


n aku dgr lg..kalo keadaan mkn teruk uitm nk bg cuti lg..
bkn seminggu..tp sebulan..
n plg teruk aku dgr maybe cuti 1 sem..
means..kena extend lg 1 sem..
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
aku x nk..
mmg x msk akal
aku dh last sem..nk cpt abis..huhu

kesian gak kan kt org2 yg kena penyakit ni..
kalo ada tande2 penyakit tu kena g chek cpt2..
tp bdk2 ni kate kalo g PK pn doktor main chek jauh2 je..
(doktor tu pun dh takut agaknye...hihi)
makin hari makin ramai yg sakit...
takutnyer...

Ya ALLAH..
ko jauhkan kan lah aku, keluarga ku, kwn2 ku n org di sekeliling ku dr penyakit berbahaya ini..
amin...

minggu dpn pn dh nk start puasa..
kwn2 ku semua..
mari kite same2 berdoa..
moga kedatangan ramadhan ini akn membawa seribu keberkatan
n moge Allah memberi kite kesihatan dan menjauhkan negara kite n umt islam di seluruh dunia dr penyakit n virus berbahaya ini..
amin...

Tuesday, August 11, 2009

++tOday++

(tuesday-11.8.09)
ari ni xtau nk tulis pe..
tp hepy r..
sbb dh pas test CAD/CAM td..hehe
sgt seronok
klakar giler time test..
nsb baik ad abg Fahmi..
kalo dia xde..
ssh btl..hehe

mlm ni borink..
xtau nk wt keje pe..
dtg idea giler ngn rumet2 aku...(qiqi lah bg idea giler..hihi)
ktorg tibe2 rasa nk melaram pakai selendang..
(saje gatal2 nk try pakai selendang..hihi)
ni antara pic2 yg sempat di snap..

aku n qiqi...ni 1st pic yg di snap

aku yg nakal..say "peace"...(poyo giler..hihi)

aku rs pipi aku makin tembam...(betul ke???)

latar belakang tu fiza punye baju..sibuk nk mencapap

qiqi yg poyoz...+ aku yg sengal..hihi

goggle yg wajib di beli time lab kimia...
saje nk interprem lbh..
dlm lab mls nk pakai...
hihi

sekian je coretan utk hari ni..hihi
hari ni sgt hepy n best..
fara menjadi dirinye yg asal..
ceria+giler2..
mls dah nk pk hal lain..
hehe
go go cayo' fara


++hAte+bEnCi++


aku sgt2 marah mlm ni...
suke2 boy je nk sound aku...
marah aku konon..
sbb publish pe dia ckp dlm blog aku ni..
alah..
asyik nk jaga ati dia je
asyik kena jaga air muka dia je
asyik dia je yg btl..
asyik2 dia..
sume dia je yg baik..
mentang2 dia yg tggl kn aku..
skrg ni aku lak kena ikut ckp dia
kalo dia minta maaf..
kena maaf kn..
senang je dia minta maaf er?
sng btl ckp..
hish..mamat cmni..
kalo ade dpn mate aku..
mmg aku dh...
hish...xtau nk ckp
sgt geram..
n so sadddddddddd...
kejam nyer dia..
wt aku skt ati..
tp hlg aku luahkan perasaan aku lak..
amboi..
pndai lak nk malu ngn org...
yelah boy..
awak tu lah lelaki plg baik kt dunia ni..
konon je..
dulu aku admit..
dia mmg baik..
tp lps apa yg jd..aku dh mkn kenal
dia sbnarnyer antara org yg plg selfish kt dunia ni..
poyo.. n mcm2 r...

kalo nk mrh aku marah lah..
tp apa aku kisah
dia bkn sape2 pn pada aku..
n aku x harap n x nk dia amik tau psl aku lg
lg tenang + aman hidup aku
dtg nk baik kan keadaan konon..
arghhhhhhh..
xde mknenye..
huhu

ada sesetengah org yg aku dpt maafkan kalo dorg wt salah kt aku..
tp org tu semestnyer bkn dia
sbb dia dh terlalu menghampakan aku
aku xkn dpt lupe n xmungkin aku dpt maaf kan dia..
never...
i hate u boy...
i hate u sooooooooooooooo much..
huhu
aku pernah syg dia..syg sgt2
so skrg ni mmg masa utk aku benci dia lak..
so aku akn benci dia byk mane aku syg dia..
huhu
n sbb benda ni..
aku pn jd benci kt diri aku sendiri
benci sbb aku pernah syg dia..
benci sbb aku kenal dia
bendi sbb sume ni jd..
huhu

Ya ALLAH...
beri aku kekuatan..
aku bkn org yg jahat sgt
aku x niat nk benci or sakit kan ati sape2
tp aku juga insan biasa
aku gak lemah cm org lain
aku lemah sgt2 sebenarnye..
aku tunjuk krs kepala ni sbb aku nk lwn perasaan aku ni
aku bkn sedih pe
aku sedih sbb xde org pernah wt aku nangis dgn teruknye..
dia je lah
dia sorg je...
huhu

n sbb dia
mcm2 jd
dia xkn tau
n dia xpernah nk amik tau...
yg dia tau..
sume benda ni bese2 je
huhu
Ya Allah...beri aku kekuatan ya Allah..
aku xnk nangis lg...
huhu
berdosa kah aku jd insan yg pendendam???
tp aku x berniat pn..huhu


Sunday, August 9, 2009

++xDe mOoD++

(10.8.09-Monday)
dh kul 12 lbh...
tp x wtpe sgt pn mlm ni
juz wt lab report corrosion je..(tu pn siap taip je..hihi)
yg lain2 nyer aku bz meng'on9' je ler..=p

yey..td tepon mak..
dpt hlgkn windu..
borak lame gak ngn mak..
mum..dad..adik dayah cyg..i miz u all..
soooooooooo much..
(Linda x sbr nk blk umh..huhu)


psl 'kwn' aku tu..
still same like yesterday..
dia dh bace blog aku..
tp flow cm tu je r..
nothing changes..
aku pn xtau..
pe yg akan jd lps ni..
makin jauh kot..
maybe..
'kwn' ku
i'm so sorry..

skrg ngh msg ngn 'dia'..
rindunyer...
cian dia..
x sht sgt...
hope dia cpt sembuh..
amin...

penat dah..
esok g kuliah cm bese
tp kena g awal..
nk kuarkan rice husk dr oven..
huhu

konon nk study cad/cam mlm ni..
tp hampeh
poning pale tgk benda ni..
(ni yg aku rs cm xnk test je..huhu)


penatnyer..
mls giler sem ni..huk huk
esok nk pose ng teha..
(erm..xsure sunat or ganti..rase cm dh abs ganti..he)
ngh tunggu air msk..nk sahur..
then solat..
then baru leh tdo..
titon dh pale aku ni..
oyasuminasai..



++juZ bReaK it, bOy++

Setelah agk lame mendiamkn diri..
tbe2..boy muncul blk..
muncul blk ngn menjadi diri dia yg asal..
diri nyer yg aku kenal hampir setahun yg lps..
yg sng bercakap n wt aku selesa utk borak2 ngn dia cm bese..
entah lah..
aku pn x tau pe motif dia..
motif dia kembali..
dtg blk menegur aku mcm kebiasaan nyer..
huhu

tp last2 aku tau nape dia muncul blk..
muncul scara tbe2 tanpa perlu di desak..
dia muncul blk coz dia rs skrg aku dh blh trima reason yg dia simpan slama ni..
(reason yg aku tau tp dulu dia bgtau ngn keadaan yg x ikhlas)
mmg btl..
dia blah cmtu je coz he can't forget his ex-gf
huhu...
erm..nk x nk..mmg aku terpakse terima
benda ni pn dh berlalu..
6 months ago..
mmg suffer gler hdp aku time tu..
erm..xpe lah..
dh berlalu pn n aku x nk ingt lg..
(dia pn x pernah kesian kt aku..so...x berbaloi aku menderita sbb dia..)
ni atara ayat2 yg dia gtau kt aku...

"skrg ni boy cume harap DIA hapi n dpt maap kan boy

bukan niat boy nak saket kan ati DIA

boy ade alasan boy yg boy rase sgat2 kukuh

boy dpt tau DIA hapi boy pun hapi

boy x penah marah kat DIA

x pernah benci kat DIA"

erm..skrg dia dtg
n tnya aku..
aku maaf kan dia x..
erm..its too hard to say...
bkn aku x nk maaf kn dia..
tp ape yg berlaku..
its too hard 4 me to forget n forgive...
huhu

n aku mcm x percaye..
dia still simpan lg cd yg aku bg dulu
sbb cd2 yg dia bg..
dh lame aku patah kan..
hehe
bkn stakat cd..
aku xde smpn lgsung apa2 mengenai dia
no phone pn aku delete..
n aku pn x ingt sgt camne muka dia..
(smpai terserempak pn aku xtegur)
dia suh aku luper kan apa yg dh berlaku
mmg aku dh lupekan pn..
smpai sume benda aku lupe...

n aku juz harap dia patah kan je cd tu..
patah kan camne aku wt..
ini bkn soal kejam ke x..
i've my own reason..
nape aku nk sgt dia patah kan cd tu..
huhu
ssh sgt ke nk wt cmtu boy???
patah kan cd cnfirm x sesusah aku survive ms dia blah cmtu je dulu..
huhu

entah lah..
ssh nk fhm org lain
aku pn dh penat..
mls nk pk lg
yg pntg sku hepy skrg
hepy ngn apa yg aku dh ada..

aku kan faralinda..
faralinda mesti lah hepy+ceria
xde sape leh pijak pale aku lg..
aku sdr..
aku berkuasa penuh ats diri aku sndiri
aku berhak bahagia n wt ape aku nk..
so boy..juz break da cd...
huhu



(9.8.09-Sunday)
skrg kul 11.58 a.m
aku dh g lab jap td..cont keje lab yg smlm
tp ari ni jap je
juz masuk kan rice husk dlm oven utk drying
esok kena amik lak rice husk yg dh siap dry tu..
juz 1 jam je td..
ni dh kt umh..
so mengabdikan diri utk on9..
(maklum lah,mlm smlm x dpt on9..sibuk kuar je..hihi)

mlm smlm aku g kuar tgk movie..
tgk cter G.I Joe..
best gler..
cter ni penuh ngn aksi..
n mmg best r
panggung pn penuh..
bak kate org..mmg x rugi r tgk citer ni..
bikin gegar panggung..hehe

after tgk movie..
juz round2 je
xde mende nk wat..
round punye round..
x sdr dh smpai dataran merdeka..hihi
aku pn xpernah lg smpai sini..best r lepak sini,,
mlm minggu kan..so ramai r org..
leh lak terserempak ngn member aku..
(Lan,bdk textile...aku kenal ms camping kt semai simoi..aku aggp Lan ni mcm adik angkat gak r..sgt baik =p)
then lpk jap kt dataran tu..sgt best..coz dpt tgk ramai org..hihi

(dataran merdeka...here we come)

the next destination after dataran merdeka is down town cheras..
1st time g tmpt ni
ingt kn ada uptown je
down time pn ada gak..gler kelakar..
(actually,suasana same je..saje je nk tkr jd down town..hihihi)
jln punye jln..
nmpk lah org kumpul ramai2
aku yg kecik ni pn nk ikut meyibuk same..(kecik ke aku?..hihi)
upe2 nye ada org ke-2 tertinggi kt dunia dtg situ..
so..sume berebut2 nk bergambar ng dia..
klo ikut ati aku nk gak bergmabar..
tp mate dh ngntuk..
so..decide lah nk blk umh segera..
mata dh ngntuk thp cipan..he
so..trs blk..
smpai umah kul 2 a.m..
(hish..klo mak aku tau dh kena syarahan pnjg ni..hihi Linda minta maaf mak..Linda x g mane2 pn..juz jln2 je..)

blk umah..trs tdo..
opsss..lupe..
thanks pd DIA yg sudi belnje aku tgk movie n bawa aku g jln2..
mmg best sgt2..
hehe



Saturday, August 8, 2009

++miSs++


i miss somebody..
rindunyer...
rindu rindu rindu
aku rinduuuuuuuuuuuuuuuuu

Friday, August 7, 2009

++i'm guiLty++

aku rs nk tulis lg..
even aku hepy hari ni..
tp aku rs x sdp hati..
aku dh wt org lain sedih
sedih n terasa ngn perangai aku ni
aku dh wat 'kwn' aku sedih...
smlm aku ckp ngn dia jgn kaco aku lg..
yes..aku admit..mmg aku mrh ngn dia
aku kecik ati ngn dia
aku rs mcm xleh kalo nk baik2 ng dia
pas dia ckp mcm2 ari tu
sbb tu skrg aku dh kurang lyn dia
aku x pernah reply msg2 dia
bile msg kt ym pn aku slalo xde mood ngn dia
n smlm dia ckp dia dh xkn kaco aku lg
xkn msg aku lg
xkn hubungi aku lg
even kt fs,ym or phone..
huhu

i feel guilty..
'kwn' ku...
i'm so sorry
aku x niat nk wt ko mcm ni
aku syg hubungan kite
aku syg sgt persahabatan kite
ko yg byk teman aku n wt aku hepy along my practical life..
ko slalo wt aku ketawa..
n sentiasa ad bile aku bersedih
ko wt aku rs life ni indah sebnarnyer
even ms tu aku still fobia ngn insan yg bergelar
'lelaki'
huhu

actually..aku ada sbb nk jauh kan diri dr ko
bkn sbb aku benci ko
bkn sbb aku marah sgt ngn ko
bkn sbb aku bosan ngn ko
n plg pnting bkn sbb aku x syg kn ko n persahabatan kite ni
tp...
sbb aku xnk ko letak harapan kt aku lg
aku xnk ko mgharap something yg aku xleh nk bg
huhu
aku pn xtau nk describe cmne
i'm feel so sad..
aku terpakse kecik kn ati ko
mmg aku admit..aku mmg dh berubah..
i'm so sorry..
kite still leh jd kwn
tp aku xnk ko letak harapan kt aku
sbb nyer setiap kali ko msg aku
pg,ptg n mlm..aku makin rs bersalah n sedih
dulu..ko sndiri ckp..kite kwn smpai mati..
huhu

aku syg ko
aku suke kwn ngn ko
ko kwn baik aku dunia akhirat
thanks 4 everything yg ko pernah wt utk aku
aku hrp sgt ko bace blog aku ni
aku btl2 rs bersalah
i'm so sorry


++yAhoO...shOppINg++

today is 7 august..
pg ni ada kls colloid n corrosion cm bese..
ari jumaat kan hari utk subject kimia..hehe
aku lupe nk amik gmbr jam td..
aku tunggu saat n detik masa..
pukul 12:34:56 pd hari ni..7.8.09..
so kalo combine sume..
kan tersusun..
1 2 3 4 5 6 7 8 9
unik kan..hehe

ptg ada talk..
by master student
dorg present project master dorg
best gak r
more pd nano particles..
agak sonok gak r..
tp sebab aku ngntuk..mls nk tumpu sgt..
yg aku sedar..tibe2 je dh slide conclusion..hihi

after abis talk..ada lah saat yg sgt best..
yelah..dpt mkn free..
ni yg best g dgr talk ni..
hihi..bdk2 ni gelakkan aku sbb aku byk mkn..siap amik gmbr lg..
tgk pic kt bwh ni..
qiqi r ni amik pic aku ngh mkn..
siap masuk kt bloq dia lg..(bgs gak..glamor gak aku dlm bloq dia)
selera giler mkn mee rebus..
pastu mkn kuih buah melaka..
dorg mkn 3 biji je..
aku telan smpai 6 biji..hehehe



(ni lah muka bdk yg kuat mkn..hihi)

after mkn...
ktorg dh rncg nk g jln kt 3 serangkai..(pkns,sacc mall and PAS)
slmt xyh tunggu bus lame2..
ramai gak org kt situ..
niat ati xnk shopping pn..
igt pesan mak aku..
("Linda,dok kt sane tu jimat2 duit..benda x pnting x pyh beli..")

hehe..ni lah ayat yg mak aku selalu pesan..
so..aku juz g kedai nk alter suar aku tu je..
pas antar suar..trs g solat..
then..mulakan aktiviti kami..
jln2..kuar msk sume kedai..hihi
n plg penting..mencuci mate..hihi
(ni keje wajib aku kalo kuar..baik utk kurangkan rabun..hihihi)
pg lepak kt MPH..syok btl bace mjlah dlm tu
sume buku aku belek..
yg plg aku suke..bace mjlh..tgk gmbr2 artis..kikiki
qiqi n teha bagus btl..
siap beli buku2 motivasi..(aku tumpang bace je lah..hihi)

then..blk tu sggh pkns semula
semntara tunggu qiqi pg Mc'd..
aku n teha jln2 kt stall area pkns tu..
tibe2 nmpak hand bag..
pergh..cntik2 giler..
mmg time tu trs lupe yg aku nk berjimat..
hehe
(mak..linda minta maaf..beg ni mmg bkn brg pnting pun..tp xleh handle..mmg cntik giler..hihi)
kena r aku beli kan brg utk mak aku nnti
klo aku beli something utk dia..xlh dia mrh sgt
hihi
lgpun mmg dh niat nk belikan mak+abah brg utk raye ni..
linda cyg bangat same mak+abah..
dh seminggu x tpn umah
aku kangen bangat same mereka..
mlm esok aku tpn r umah..
mak..tunggu linda call ye..hihi



(ni lah beg yg aku beli..suker nyer dpt beg baru..hihi)

blk sggah seksyn 2 jap..
g beli burger n tnya psl tiket bus
bdk2 ni kecoh tiket raye dh abs
slmat byk lg..hihi
xbeli lg coz nk cnfirmkan cuti dulu
smpai umah..rumet dh msk upenyer
xpe lah
mlm kang leh mkn lg..
aku kn kuat mkn..hehe

jap g nk tgk citer nur kasih..yahoo
my fevret drama
hot btl citer ni..
hihi
yg pnting hari ni aku hepy sgt2..
kwn2 ku..
best nyer hidup ni..
ada kwn sekepala cm mek qiqi n si teha tu..
jap g tgk nur kasih..tgk ber tiga lah..hehe
x ingt ke..
esok pg kite kena wat lab
x sbr nk jumpa abg zul yg sengal tu..
(opss..slh lg..encik lah..haha)






;;
Related Posts with Thumbnails