Saturday, March 20, 2010

++LOng sTOry in 3 dAys++


3 hari berlalu sudah...
byk giler yg jd dlm ms 3 ari ni...

starting wif last Wednesday...
keje berjln cm bese...
but dis week mmg agak pening coz byk betul part reject...
asyik kena send email sane sini..
berlari2 aku turun naik plant 1,2 n 3..
then,ptg tu ila bg email..
ajk men futsal mlm tu..
aku on jerk..
nk released tension kate kn..
bile kerja byk sgt, pale rs brt sgt2..

so,mlm tu ila n asbend dia (Cheng@teo) yg mik aku..
mula2 fairuz nk g..
tp kete dia kena spray cat..
so,dia g settle kete dia..
erm..ktorg men futsal kt air biru..
gurl 4 org jerk..
lelaki ramai..dlm 12 org...
so,ktorg men cmpur2...
mmg besh giler r..
berpeluh2 men...
hehe..

pastu,dorg ajak g lepak karok kt Diva lak..
pg ler beramai2..
smpai x cukup seat kt Diva tu ktorg nk dok..
mmg enjoy bis..
blk umh kul 1 a.m...
dasyat tul..hehe

lets cont. da next day lak..
Thursday...
ari khamis ni aku mmg pening skit..
aku punyer s/visor cuti..
so,aku engineer baru ni..kena lh wt sume keje sndiri..
tp xpe..aku kn dh smakin pro..hehe
pg2 lg customer tuk part hilite (center pole) dh dtg..
nk study part tu..
aku n abu (engineer bertauliah gak) yg kena follow..
smpai GM aku pn turun follow up skali..

bile dh siap EN plating,aku g ler check micron part tu..
pergh,baru amik 1 sample,dh out..
inform kt lee (production manager EN)..
pening pale lee..
smpai garuk2 pale aku tgk..
then,dia deal ngn mr chua..
pndai lak dorg pk idea nk slamat kn diri..
aku n abu follow jek..
aku dh inform,nk tgk bdk2 dia jln kn process tu..
nk cr mane yg salah..
tp dia bjk sgt,suh bdk2 dia jln dulu..
amik ko..sume out of spec..

then,ptg tu ktorg wt meeting...
tp x settle gak..
lee dh pk jln dia sndiri..
pndai ler nk settle..hihi

ptg tu fairuz yg mik aku coz k.ecak blk lmbt..
mlm tu aku kn de game bdminton..
around kul 8.20 fairuz mik aku kt umh..
x ramai sgt yg join mlm tu..
tp aku mmg puas lah dpt men byk round...
lps sume tension..
n plg best..
fairuz bg aku buah tgn dr hong kong...
dia kn baru blk dr trip ke hong kong..hehe
smpai umh dlm kul 11.45,
x lame tu aku pn tdo..
syok sgt tdo..ari jumaat smlm..aku bgn lmbt..
tu pn k.ecak yg tlg kejut..hehe

ok..cont citer Friday lak..
hari ni pg2 lg dh kena smbung keje smlm...
bile GM dh turun pdg..
mmg abis lah..
tp lee dh rework blk part tu n dh dpt kn result cntik punye..
after lunch break..
GM (Singaporean yg x reti n x fhm malay..hehe) turun kilang ktorg..trs cr aku n abu..
dia nk tgk result study tu..
jenuh lh ktorg menerang kn..ngeee~

tp dia x puas hati gak bile tgk result best je..
dia kate part byk reject,tp bile wt study result best je..
then,dia try check brg2 rework yg 505 hntar..
depan2 dia sndiri,aku n abu check..
dr 46 pcs yg ktorg check, 4 je yg reject..
tp 505 hntar smpai 8 k kt ktorg suh wt rework..
sume slh kn department ktorg..
ckp process EN ktorg yg bermasalah..
pe lg..
aku pertahan kn lh..
dorg tu yg x fhm..sng je nk ckp slh ktorg..
last2 dpn mate GM sndiri,part yg dorg kate reject tu sbnar nyer x reject pn..
rupe2nye measurement yg dorg guna tu yg x btl..
mengamok lh GM tu..
trs wt meeting bsr2 an kt kilang aku tu..hehe

ni dh msk bab best..
sume manager2 dr kilang aku lg 1 tu kena turun..
termasuk ngn bos aku yg suke sgt marah2 tanpa sbb tu..
hehe

bangga jerk aku dpt juin meeting tu skali..
GM aku siap tanye kt bos aku tu nape x knl kn aku kt dia..
xterjawab bos berangin aku tu..
ahaksss..

bile meeting dh settle aku pow mr Chua..
dpt ler 10 ringgit..
pe lg, g kuar minum ptg..
abu nek moto ngn faizul..
n aku bawa moto faizul..
selambe jer ngn xde lesen..
hehe

esok ari sabtu..
aku kena OT..
follow part aku..
huhu



0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails