Friday, June 26, 2009

++RaSa ini mEmbuNUhkU++

Bgn pg td kepala rs senoneng je..
beratnyer pale..
batuk pn makin mnjadi2..
mkn sesak dada aku ni..
mcm nk ketuk2 je guna hammer..
air pn sejuk jerrrrr..

siap solat, trs bersiap mcm biasa..
then,baru free nk godek nset..
erm..mlm td msg ng nad..
ingt nk jumpa dia sabtu ni.
tp x sure lg
windu sgt kt dia..

actully,b4 tdo mlm td dpt 1 msg..
'kwn' aku yg bg..
erm..
manusia..
mudah btl menyakitkan..
n then juz say sorry..
aku akui aku bkn seorg yg mudah memaafkan..
bg aku, kalo terlalu mudah memaafkan org lain..mudah juga bg org lain menyakitkan ati kite utk kali2 yg sterusnyer..

aku pernah dgr 1 cerita..
sorg bdk ni suka sgt sktkan hati kwn dia n then minta maaf..
ayah dia ajar,setiap kali dia sktkn hati kwn dia,dia kena paku kan 1 paku ke dinding..
then,cabut blk paku tu after dia dh minta maaf..
bile dh byk paku yg dia cabut,dia rs hepy sgt sbb dia rs dia dh minta maaf kt sume kwn2 dia..
tp dia ttp rs x tenang lg cm dulu..then,ayah dia berkata;

si ayah : "cube kamu tgk dinding tu,cantik atau x?"

si anak : "dah x cntik ayah,sbb dah byk bekas paku di dinding tu"

si ayah : "btl tu.Anak ku, walaupun kamu dh cabut paku dr dinding,bekasnye ttp ada walaupun
kamu telah meminta maaf. Jd anak ku,adalah lbh baik kamu b'pk semasak-masaknye
buruk dan baik perkara itu sebelum kamu berbuat sesuatu pada org lain."

kwn2 ku..
pk n renung2 kan tauladan di sebalik citer ni..
kite blh meminta maaf..
n kite juga mungkin di maafkan
tp utk org lain meluperkan sepenuhnyer apa yg tlh kite lakukan adlah sgt mustahil kan..

aku rasa tahap fobia ku terhadap "lelaki" semakin bertambah tinggi..
aku bkn boneka..
aku bkn patung..
aku ada perasaan..

aku ikhlas ngn sume org
aku ikhlas ngn kwn2 aku..
kebaikan yg aku dpt,aku cube bls ngn kebaikan gak..
tp aku ni cume manusia biasa..
ada waktu aku juga jd mcm org lain..
rasa geram + marah..
smpai aku rs mcm xnk maafkan org lain..

tp aku tau..
skrg bkn ms utk aku jd hipokrit..
bg aku skrg, selain dr family..
kwn2 adalah org yg plg penting dlm hidup aku..
aku rela hati aku skt, asalkan aku blh trs berkawan ngn kwn2 di sekeliling aku..

erm..
biarlah aku sejukkan hati aku ni..
aku rs 2-3 ari lg aku ok lah blk..
aku kan fara..
faralinda yg ceria n sentiasa bersemangat..
hehe

kwn2 ku..
TUNGGU..
nanti aku reply msg2 korg tu..
skrg ms aku utk bersendirian n mencari ketenangan aku blk..

skrg ms rehat..
ari jumaat rest mmg lame..
aku mls nk mkn..
xde selera lah..
so,aku melepak je update blog aku ni..
hehe

psl 'kwn' aku tu..
aku maafkan dia..
tp,aku nk sedikit ms..
aku nk tenangkan jiwa aku ni dulu..
aku nk dia tau..
aku bkn merajuk or jd hipokrit..
aku nk dia sdr..hati aku bkn brg mainan..
blh campak n amik sesuka hati..
huhu

----END ---

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails